Sunday, January 9, 2011

Yummmmmy!

  Nu stiu cum voi, dar eu dupa sarbatori (care de fapt inca nu s-au finisat) am adaugat 3 kg!
Ma uit in oglinda si vad in fiece strat de slaninuta: jambon, prajituri, salata Olivier, pirjoale si racituri.
Cind noi, molodvenii vom renunta la mesele copioase, nesanatoase si foarte obositoare pentru acele gospodine care le prepara?
Cind vom avea gustul si simtul mincarii sanatoase si deosebite la gust? Am fost in ospetie pe la 10 case, pe fiece masa fiind tot felul de carnuri, tot felul de salate pline de maioneza si 2 mandarine pe masa!






Nu as fi ajuns la subiectul asta daca nu era sa ma puna pe ginduri... sunt si eu o viitoare gospodina, care va primi nasi, parinti, prieteni si fini, si cum sa ii uimesc eu? Mai ales raminind pe pozitia mea de adepta a mincarurilor sanatoase si deosebite la gust!
Fiind inca la titlul de gospodina incepatoare, nu pot sa ma laud cu numeroase sfaturi ce vi le pot da in materie de bucate, insa experimentind, pot sa ma impartasesc cu o reteta foarte usor de preparat, usor de impresionat si foarte sanatoasa.


Ingrediente (patru portii):

3 linguri de seminte susan;
2 oua (albusuri);
O ceasca de amidon;
Sare, piper macinat, o lingurita de zahar;
500 – 600 de grame creveti decorticati  (cca 25-30 buc.);
2 lingurite ulei de masline;
200 ml fresh de portocale;
O ceapa verde;
Sos picant de soia.




Intr-un castron suficient de mare se amesteca susanul, albusurile de ou, amidonul, sarea si piperul. Intre timp, se pune o lingura de ulei intr-o tigaie teflonata mare si se incinge moderat. Jumatate din creveti se trec prin amestec si se pun in tigaie si se prajesc pana devin aurii, adica aproximativ un minut-doua pe fiecare parte. Se scot si se pun pe servetel pentru a se scurge, se schimba uleiul si se continua cu restul de creveti. Dupa asta, in tigaie se adauga sucul de portocale si o lingura de sos de soia. Se aduc la fierbere si se amesteca din cand in cand pana cand amestecul incepe sa se ingroase (aprox. 5 minute). Se adauga crevetii si se amesteca bine. Se servesc imediat, cu ceapa verde tocata marunt deasupra. Fac pereche buna cu o garnitura de orez brun, calit intr-un pic de ulei alaturi de pastai  sau de legume congelate.



Pofta mare!
P.S. Pe linga faptul ca mincarea preparata din creveti este gustoasa sanatoasa..ea mai este si un afrodisiac foarte util.

No comments:

Post a Comment