Friday, January 21, 2011

Culorile lui 2011

Astazi am vazut prima mireasa din 2011, mireasa de iarna, mireasa - craiasa. Avea un buchet atit de galben si de frumos incit am stat 10 minute uitind-ma la ea, mireasa si buchetul ei extraordinar de viu... pe asa timp gri.
Unul din motivele cele mai principale ce ma bucura ca sunt mireasa lui 2011 este faptul ca anume acest an, are in trend o paleta de culori nemaipomenit de frumoase si deosebite. Paleta de culori folosite in orice detaliu de nunta este foarte variata, incepind cu albul antic si gri vinatge inaintind spre culori pastelate, bogate si pretentioase.
A alege culorile si tematica nuntii poate lua luni de analiza si cercetare si un efort mare din partea mirilor. In special a miresei, care deseori este cel mai important designer al intregului eveniment. Intrebarea a fost si este care culoare sau paleta de culori este cea mai potrivita? Ce este in voga si ce ramine in urma? Cum sa le combinam si imbinam in toate detaliile nuntii?





 Culorile lui 2011 sunt impartite in 2 echipe una fiind alcatuita din nuante pastelate, calde si deschise, a doua fiind alcatuita din culori inchise si pamintii.
Culoarea anului  considerata de catre specialistii in domeniu este anume rozul, si nu oricare roz ci honeysuckle pink. Din pacate gamele de culori nu pot fi traduse motamo din engleza, de accea mai jos o sa vedeti culoarea de care vorbesc.

Pentru nuntile din primavara specialistii recomanda culori infloritoare care includ liliac, verde crud, albastrul cerului, culoarea marului verde, verde smarald, roz si galben- papadie.


Pentru vara culorile vor forma o paleta stralucitoare si interesanta. Coral, rosu, galben, portocaliu, violet, verde smarald, roz , albastru deschis si mov de levantica. 


Toamna este anotimpul culorilor ce se dezvolta de la nuante bogate, umbre si palete antice parca spalate in culori pamintii. Aici se includ culori ca cafeniul ciocolatiu, portocaliu inchis, verde oliva, rosu regal, mov, auriu, albastru cenusiu, fuchsia, albastru marin, verde smarald, culoarea prunei si sepia.



Accentele principale ale intregului an ramin a fi cele naturale, pastelate si fermecatoare. Incearca sa combini culorile armonios, ca sa fie placute ochiului si sa nu oboseasca prin incarcare. Putem combina culori inchise, pronuntate cu acele nuante deschise si vaporoase, cum ar fi coralul cu nuantele de gri sau rozul pal cu verde smarald inchis.
Putem folosi o paleta de culori sau pur si simplu nuantele unei culori mai aprinse, important e sa alegem culorile placute sufletului si ochiului nostru, sa fim moderate in aplicarea lor si cel mai bine, dupa parerea mea, e sa incercam sa redam pe foaie sau format digital cum trebuie sa arate fiece detaliu si in ce nuanta sa fie. Asta va usura cu mult alegerea potrivita a coloristicii si tematicii nuntii.
Pe viitor voi incerca sa aduc cit mai multe palete si combinatii de culori.






No comments:

Post a Comment