Tuesday, April 19, 2011

Flori proaspete pentru mirese

Toata multitudinea de idei si inspiratii acumulate o viata intreaga trebuie sa o aranjezi corect, stilat si rafinat intr-o singura zi, in ziua cind veti veti lega nodul strins al casatoriei. Desigur imaginea viitoarei doamne conteza cel mai mult, incepind de la rochia alba de matase si finisind cu accesoriile de par, totul trebuie sa fie perfect asortat si extrem de elegant. Conform sondajului petrecut de mine , pe blog, majoritatea mireselor prefera sa poarte totusi un voal in ziua nuntii, pe locul doi ...


Pe locul doi miresele aleg diadema si agrafele sau pieptenele , iar bronzul il ocupa floarea naturala si bentita. Eu zic ca miresicile noastre sunt foarte stilate si deosbite, iar  indrazneala si extravaganta este foarte moderata si decenta. Multumesc tuturor fetelor ce au participat la sondaj si le doresc ca indiferent de accesoriul pentru par sa fie fericite si multumite atit in ziua nuntii cit si intreaga viata.



Astazi voi  vorbi despre florile naturale, un accesoriu pentru par deosbit pentru orice mireasa.
O singura floare sau o stibla de floricele delicate vor da coafurii tale de mireasa un look romantic si finut. In general se folosesc florile mari, care se pun cite una, pentru a da un pic de mister si delicatete se folosesc floricele mai mici sau chiar o stibla intreaga. Opteaza pentru flori de sezon sau cele care sunt si in gama floristica a buchetului, dar alege si flori rezistente.


Sunt unele flori ce nu ar trebuie sa iti atinga fata, de aceea e bine ca sa te sfatui cu un florist. De obicei chiar florista pregateste floarea pe care vrei sa o pui in par, asta deoarece, florile in general se pun intr-un mic stativ, pentru  a rezista mai mult dar si pentru a fi prinse mai usor. Daca nu stii ce flori sa alegi, atunci consulta-te cu frizerul si coaforul, cu siguranta iti vor da un sfat util.
Daca vrei sa iti pregatesti singura floarea pentru par, e bine sa stii ca floarea se tine in frigider pina in momentul cind vrei sa o folosesti. Iar cu fixativ pentru par se fixeaza abia la sfirsit, cind deja ai prins-o bine de par. Daca folosesti flori mari, cum ar fi orhideele sau bujorii ai nevoie de un stativ ce se aseamana mult cu o agrafa, daca folosesti stible de flori atunci poti sa o prinzi printre bucle sau coc iar pentru floricele mici este suficient de prins doar cu agrafe.


Topul celor mai recomandate flori pentru a fi prinse in par:
1. Trandafirii care pit fi mari sau mici, in stibla sau cite unul.
2. Freziile
3. Margaretele
4. Orhideeile
5. Crinii
6. Floarea miresei

7.  Stephanotis
8. Crinul incas sau crin peruan ( sunt flori ce se gasesc cu usurinta la noi pe piata , putini insa stiu cum se numesc)


Oricum tin sa mentionez ca floarea sau florile se vor ofili un pic, insa nu e un motiv de suparare. Recomand ca aatunci cind vreti sa  folositi o floare , consultati un specialist, astfel ca sa nu creati o adunatura de accesorii si ca sa gasiti floarea ptrivita. Culoarea, e de altfel foarte importanta, eu as alege una din culorile nuntii, ceva  sa creeze un  contrast , insa pentru  un look angelic recomand ivory sau alb. Iar in cazul in care nu va hotariti , alegeti o floare artificiala, una handmade confectionata din matase sau organza.


Fiti fericite!

No comments:

Post a Comment