Monday, January 10, 2011

Florile lui 2011

Florile au fost intotdeauna un subiect delicat, cind se vorbea despre nunti. In occident ele mereu au fost in top, la  noi in schimb nu s-a pus un accent pronuntat asupra lor decit in ultimul deceniu. Pentru mine florile pe linga un aspect placut mai ofera si  simbolistica destul de importanta, pentru ca datorita floristilor ele capata suflet!


Daca alte detalii ale nuntii putem sa le schimbam an de an, florile ramin aceleasi mereu... si schimba insa coloristica aranjamentele si combinatiile!
Ultimile tendinte in materie de floristica pentru anul 2011!

Anul acesta specialistii pledeaza pentru simplitate, insa o simplitate aparte. Detaliile sunt foarte importante, atit la buchetele de mireasa, cocarde si aranjamente florale.
Funditele, perlutele si cristalele sunt un must have al buchetelor, de asemenea adaugam si elementele vintage care sunt foarte actuale.
Look-ul minimal poate fi completat de anumite lemente non - florale, cum ar fi boboase, flori din organza sau verdeata. In 2011 ai nevoie de ceva spectaculos!


Ramin in trend culorile clasice si delicate, albul, fildesul si rozul pal, ele ofera delicatete, stil si dulceata tuturor tematicilor de nunta, si tuturor mireselor. Daca esti mai indrazneata poti opta pentru culori vii cum sunt portocaliu, rosu , galben sau fucshia.Orice detaliu poate fi personalizat cu ajutorul florilor, fie ele orhidei, trandafiri, frezii, crini sau cale, important ca florile sa exprime cu adevarat personalitatea si stilul mirilor... in special al miresei!


Desigur ca trandafirii ramin in topul preferintelor si in topul tendintelor florale, insa anul acesta cistiga teritoriu si lalelele, gerberele si florile tropicale, in special orhideile.
Calele si hortensiile se folosesc mai putin, in schimb ajuta foarte bine la compozitiile florale pentru decorul salii.


In 2011 miresele nu mai trebuie sa isi faca griji in privinta combinarii suta la suta a compozitiilor de la restaurant cu buchetul pe care il va purta. Anul acesta este anul combinatiilor indraznete si originale.

Forma buchetului 
Despre forma buchetului putem vorbi mult, insa floristii recomanda pentru anul acesta buchetul rotund sau compact.Compact insemnind un buchet din aceleasi tip de flori de acceasi culoare sau de diferite culori.


In 2011 miresele aleg varianta romantica a unui buchet, cum am mai mentionat , continind anumite detalii ca cristale Swarovski, perle sau brose vintage.
Ies din moda insa buchetele cascada si cele complicate ochiului.
Pentru nunta de vis, specialistii recomanda sa fim indraznete la capitolul culori si sa ne rasfatam asa cum ne place, sa nu ne temem de culori vii sau funky si sa dam friu imaginatiei.
Important e sa avem parte de un buchet proaspat, frumos, usor si cel mai principal e sa corespunda totalmente visului nostru!





Lacramioarele - alegerea perfecta a miresei de primavara!





No comments:

Post a Comment