Wednesday, January 5, 2011

Republica Dominicana


Welcome to Paradise!
 In  afara de plajele care seamana leit cu cele din serialul "LOST", insula ofera o varietate incredibila de activitati pe cit de romantice, pe atit de aventuroase: mountain biking, diving, golf, surf si multe multe altele.
Zborul dureaza undeva 10 ore, desigur prin conexiuni. Avem nevoie de viza, iar obtinerea ei implica ceva bataie de cap, cel mai apropiat punct de noi fiind Frankfurt, unica bucurie e ca nu e nevoie de prezenta obligatorie, prin agentia de turism se obtine totul. Acest proces dureaza aproape 2 saptamini.
Ajungind acolo, poti spune cu exactitate ca ati ajuns in Paradis. Cu siguranta o sa va ciupiti ca sa va asigurati ca nu e doar un vis.
Se fac excurisii pe Pico Duarte, cel mai inalt munte de pe insula, de 3000 de metri, se organizeaza diverse safari-uri in jungla, in Puerto Plata exista un parc unde puteti sa va pupati cu delfinii, Ocean World. Capitala Santo Domigo, este foarte interesanta, are un aer colonial si citeva muzee care merita vizitate: Muzeul Dominicanului, Alcazar de Colon, castelul lui Diego, fiul lui Cristofor Columb.

Recomandari pentru calatoria in Paradis sunt in perioada noiembrie sau februarie, in iunie -septembrie e sezonul uraganelor iar in aprilie preturile o iau razna.
Noiembrie sau februarie ar fi perfect pentru carnavaluri, pentru a urmari balenele, vreme perfecta, lume suficient de putina, astfel ca sa puteti avea parte de intimitate totala.
Un apus de soare Dominican va umple luna voastra, de miere adevarata, intr-adevar, in orice hotel nu stai personalul va incerca sa va redea o atmosfera romantica si binevoitoare. Veti avea parte de delicii culinare marine, multe fructe si bauturi extrem de apetisante. Gradini luxuriante, pline de flori parfumate, copacei tropicali si palmieri vor crea cel mai frumos peisaj pentru plimbari.
Neaparat trebuie sa gustati din Mama Juana ( bautura locala, pe baza de ierburi si rom, care se spune ca este un afrodiziac perfect).




Limba oficiala este spaniola castiliana insa peste tot se vorbeste in limba engleza. Tara este de cultura hispanica dar infiltrata de elemente africane. Plajele dominicane, se intind pe 1290 km de coasta.


Nu ratati!


Plajele din nordul insulei, in peninsula Samana si cele din sud-est de la Punta Cana, cunoscute si sub numele de Bavaro, sunt cele mai cautate pentru nisipul foarte fin si apele de culoarea turcoazului in care se reflecta ramurile palmierilor tropicali.
La nord plajele sunt scaldate de Oceanul Atlantic iar la sud de Marea Caraibelor. Calle el Conde in Santo Domingo Zona Colonial.
Meciurile de baseball, sportul national iubit si practicat de toata lumea.
Cascada Limon, cea mai mare din Samana, din nord-est.
Excursie pe Insula Saona.
Excursie pe Insula Cayo Levantado - o micuta insula in golful Samana cu plaja de nisip minunat si palmieri picturali. Insula poate fi vizitata pe jos in 15 minute... Insula se mai cheama si Bacardi, datorita palmierilor aseanatori cu reclama Bacardi
Altos de Chavon - orasul artistilor construit in anii 70 in stil medieval mediteranean.
  Mancarea traditionala de orez "dominican lacrio", "la bandera", "sancocho" dominican, "sancocho prieto"
 BIJUTERII  din chihlimbar dominican produse dupa modelele populatiei native Tinos
din Larimar - piatra semipretioasa de culoare albastra, de origine vulcanica.
Preturile sunt la fel de exotice ca si locurile pe care vreti sa le vedeti, incepind cu 1400 $/pers.
Poate fi exagerat, insa frumusetea locurilor, romantismul, aventura si amintirile pot fi de mii de ori mai scumpe. Fiti fericiti!


3 comments:

  1. he he he da noi taman aici vrem sa mergem in luna de miere ;)Mersi pt articol.

    ReplyDelete
  2. noi tot plecam in RepublicaDomincan in luna de miere.am rezervat la agentie.super articol

    ReplyDelete
  3. ...superba alegere Vica si Anusca! Un loc aproape perfect pentru o luna de miere. Cu mare placere as primi o impresie despre R. Dominicana dupa intoarcere :)la thepinkbrideblog@gmail.com

    O nunta frumoasa si o luna de miere de vis :)

    Multumesc,
    thePinkBride!

    ReplyDelete