Wednesday, January 26, 2011

Love story!

Este la moda si gata!  A aparut probabil vre-o 5 ani in urma pe tarimurile moldave, a devenit un "must" pentru fiece nunta. Ce este un Love Story? Daca am traduce direct din limba lui Shakespeare expresia ar fi  "poveste de dragoste". Adevar sa fie, insa aceasta poveste este transpusa prin diferite idei , care de care mai trasnite, mai siropoase si mai romantice.
Love Story din ziua de azi reprezinta un filmulet despre cuplul proaspat casatorit, un mesaj catre oaspetii de la petrecere, o fila de amintire pentru fiecare.


Love story- povestea de dragoste a mirilor mai este numita de catre specialistii in domeniu si sesiunea de logodna. De obicei are loc dupa logodna oficiala si pozele, slideshow-ul sau filmuletul propriu-zis este aratat pe parcursul nuntii sau chiar la inceputul ei.


Cit?
Un filmulet de nunta sau un slide-show in medie ar trebui sa dureze 5-7 minute. Cunoastem cu totii, ca oamenii reactioneaza poztiv in primele 7 minute, dupa ce se scurg insa, apare la multa lume plictiseala. Cei ce privesc vor sa vada o istorioara, nu un lung metraj.



Cind?
Multe cupuri sunt in dilema. Cind se difuzeaza filmuletul de dragoste? La inceputul nuntii? La sfirsit, drept un gest de multumire sau in timpul primului dans familial?
Pentru multi este greu de ales, poate si datorita faptului ca este greu sa aduni toti invitatii pentru a urmari acest filmulet, in care s-a depus mult suflet si multa munca. Nu recomand ca aceasta opera sa fie derulata la primul dans, deoarece invitatii se uita ori la dans, ori la filmulet. Asta doar in cazul in care coreografia nu este stralucita, si vreti sa focusati asupra filmului, in rest nici una din activitati nu va fi apreciata la justa valoare.
Recomand ca acest filmulet sa fie pus la inceputul nuntii, atunci cind vin invitatii, sau la sfirsitul nuntii, la urma drept un gest de recunostinta pentru cei care v-au onorat cu prezenta.



Cum?
Aici va vine in ajutor fie ingeniozitatea si ideile voastre originale, fie un specialist pe masura. In general, eu zic ca e bine de folosit un pic de idee proprie si un operator video profesionist. Ideile pot fi foarte variate, puteti face originala voastra pveste de dragoste, de la cum si unde v-ati cunoscut pina la cerrea in casatorie. Cu ajutorul operatorului video veti da un altfel de culoare materialului despre dragostea voastra. Pe linga faptul ca are aparatura speciala, performanta, mai are indemnarea de a prinde momente ce ochiul muritorului de rind nu vede.
Puteti alege si o tematica pentru un Love Story deosebit. Gen marea, Turnul Eiffel, parcul sau shoppingul!
Fiece detaliu ar putea incorona opera. Vedeti ce va reprezinta, fiti cit mai naturali si abordati o idee originala.
Operatorul va va ajuta sa creati ceva frumos si romantic, ceva ce va surprinde fiece invitat si va ramine o fila de amintire pentru voi.
O sesiune Love Story costa intre 150 si 300 de euro.



Dar altfel?
Desigur ca se poate si altfel. Daca bugetul nuntii va este limitat sau pur si simplu asa hotariti voi, puteti face acest filmulet acasa, cu ajutorul mai multor programe PC, pozelor mai vechi sau materialelor video facute de voi. Important e sa aveti rabdare si un strop de imaginatie. Colaje, filmulete de pe Youtube si galeria personala pot face minuni. Aranjati pozele asa cum vreti voi, puneti video haioase de la pregatirile de nunta, sau din alte momente, puteti adauga mesaje si cel mai important alegeti o melodie pe placul vostru.
Calitatea poate fi mai joasa, insa emotiile redate vor fi mult mai pretioase.


Ce melodie?
Despre gusturi nu discutam, insa eu recomand o melodie mai ritmata, asta in cazul in care nu aveti una preferata, iar daca o aveti, nu mai ezitati, puteti folosi melodia voastra sau cintecul drag sufletului vostru.
Din experienta, spun ca melodia joaca un rol important de asta e bine sa alegeti una care sa va produca o placere auditiva. De obicei, operatorii video au un palmares de cintece deosebite pentru astfel de filmulete, dar daca va hotariti sa faceti acasa acest film puteti alege din lista mea. 
Un Top 11 piese pentru un LoveStory reusit.

1. Falling in Love at a Coffee Shop -  Landon Pigg

2. Love is all around - Wet Wet Wet

3. 1, 2, 3, 4, -  Plain White T’s

4. Dar unde dragoste nu e, nimic nu e - Gheorghe Gheorghiu

5. Vreau sa fii linga mine - Roxana Popescu

6Я люблю тебя до слез - Александр Серов


7. LOVE -  Natalie Cole

8. I Love You Baby - Gloria Gaynor

9.What a Wonderful World - Louis Armstrong

10. I can't help Myself - Kelly Family

11. Just say YES - Snow Patrol



Recomand acest filmulet pentru o nunta deosebita, plina de momente de suflet si dragoste. Iar daca uitati sa faceti, sa duceti la sala sau se rupe CD-ul cu filmuletul, puneti-l la petrecerea de a doua zi, la zeama. Oaspetii cu siguranta vor ramine cu gurile cascate, vor plinge de emotie si vor retrai momentele de la nunta.
Fiti fericiti!


No comments:

Post a Comment