Thursday, February 17, 2011

Cum alegem verighetele?

Verighetele ramin a fi una din cele mai importante achizitii in viata. Inainte de a le alege si cumpara e bine sa ne informam cit se poate de bine. Aur, platina sau diamantele sunt doar citeva elemente ale pietii vaste de verighete. Dupa cum am mai spus, verighetele pe linga faptul ca trebuie sa contureze personalitatea mirilor, stilul lor, este important ca ele sa fie calitative si rezistente in timp.



Verighetele sau inelele de casatorie, cum li se mai spune, pot fi confectionate din mai multe materiale, cum ar fi aurul galben, roz, alb, platina sau argint. Cu sau fara pietre pretioase, de la modele clasice pina la cele mai extravagante, verighetele sunt un accesoriu plin de simbolistica si importanta.



Daca inca nu a-ti achizitionat verghetele, va pot da niste sfaturi foarte utile, dupa parerea mea.
Primul pas in alegerea inelelor de nunta este acela de a va decide ce model va inspira, ce model va caracterizeaza mai mult si deisgur suma care sunteti dispusi sa o dati pentru perechea de inele.


Urmatorul pas este de a incepe cautarile. Nu va opriti la primul magazin intilnit sau la primul giuvaer. Mergeti in vizita la mai multe centre. In nici un caz nu cumparati verighetele de la centre neautorizate, centre ce nu va dau nici o garantie asupra calitatii si autenticitatii inelelor.


Cel de-al treilea pas este verificarea , analiza si cumpararea . Verificati ce cumparati. Proba, calitatea pietrelor, verificati luciul, ce optiuni mai sunt incluse in pret (inscriptionarea, curatarea sau cutiutele). Nu va lasati prada preturilor mici, calitatea totusi costa.


Neaparat luati o factura, o recipsa sau un talon de garantie. Aceste inele le cumparati pentru o viata, de aceea e necesar sa aveti macar un act ce demonstreaza cumpararea verighetelor. Daca le faceti la comanda, insistati asupra acestui punct.
Metalul verighetelor este la fel de important.
Platina - valoroasa, durabila, hipoalergeica si nu irita pielea. Este scumpa pentru ca se intilneste mai rar decit alte metale pretioase.
Aurul- este un metal traditional, rezistent si poate fi intilnit sub o gama larga de culori, de la alb, roz sau negru.
Pretul este rezonabil.
Titanul- foarte la moda in ultima perioada, hipoalergic si mai ieftin ca aurul.
Argintul este cel mai ieftin dintre metale, dar si cel mai nesigur. Se deterioreaza repede si poate irita pielea.


Marimea verighetelor este la fel de importanta. Atunci cind va decideti sa le cumparati, evitati ca ele sa fie masurate de dimineata, cind va este frig sau prea cald, deoarece degetele se umfla mereu la caldura, frig, retinere de apa sau chiar stresului. Nu cumparati verighete care va string sau sunt largi, totusi nu stiti daca corpul va suferi ceva schimbari. 



Sunt sigura ca alegerea inelelor de casatorie ar fi mult mai usoara daca varietatea ar fi mai mare. Recomand tuturor magazinelor specializate sa diversifice modelele, atit mai ieftine cit se dintr-acele scumpe.
Fiti fericiti!

No comments:

Post a Comment