Sunday, January 23, 2011

Aranjamentele florale - Ce? Unde? Cum?

Este adevarat ca sunt o multime de factori cheie pentru a organiza o nunta perfecta, florile ocupindu-si rolul binemeritat, si anume acel de infrumusetare si amenajare armonioasa a detaliilor. Florile nu mai sunt folosite doar in buchetul miresei si in butoniera mirelui, ele sunt o sursa majora de materie prima pentru decorul salii, a bisericii, ograzii si accesoriilor ca pernuta pentru inele, accesorii pentru par si machiaj. De accea e foarte bine sa alegem florile nuntii cu ajutorul unui florist cu experienta, un florist profesionist si plin de idei. Florile deseori se aleg dupa preferintele mirilor, insa mai sunt si alte criterii cum ar fi bugetul alocat aranjamentelor, tematica nuntii si culorile folosite dar si cit sunt de rezistente si comode florile ce se cer a fi folosite.




Atunci cind selectam florile pentru nunta este foarte important sa le imbinam frumos si cu grija in tematica si stilul nuntii. Chiar daca avem o nunta clasica cu elemente simpliste, sau una sofisticata cu detalii romantice neaparat vom gasi din multitudinea minunilor naturii si florile care corespund perfect tematicii nuntii noastre.

Unul din locurile in care folosim neaparat niste aranjamente florale  este biserica.
Chiar daca bisericile noastre ortodoxe au o altfel de constructie, sa nu ne dezamagim ca nu avem unde aplica ideile floristului. Altarul, intrarea in biserica sau ograda bisericii poate fi personalizata conform nuntii noastre. Pe linga faptul ca insasi biserica este un loc plin de armonie si liniste sufleteasca, florile pot face un efect de relaxare si purificare . Problema poate fi doar una, ca deseori cununiile religioase de la noi sunt facute in grup, adica participa mai multe cupluri, si aici nu mai putem sa ne impunem, insa daca suntem singuri, putem amenaja si personaliza locul cununiei cum ne dorim.


Petrecerea - un loc perfect pentru aranjamente florale deosebite si variate. Florile alese pentru decorul restaurantului joaca un rol deosebit. Florile sunt folosite in aceleasi decoratii pentru majoritatea nuntilor, ele fiind numite compozitii florale pentru fiece masa a invitatilor, compozitia pentru prezidium si aranjamentele pentru scari si masa pentru fourchette. 


Compozitiile florale pentru mesele invitatilor vor face legatura dintre masa, tematica si stilul nuntii, ele vor fi aranjate conform liniilor, dimensiunilor si chiar numarul invitatilor la masa. Aceste aranjamente fac in primul rind efectul de spatiu armonios, foarte des florile sunt si partea care face contrastul intre culorile nuntii si ramin detalii care atrag atentia fiecaruia. Compozitiile pentru mese se aranjeaza conform marimii si spatiului liber care il va dispune masa in timpul serbarii, exista compozitii specifiec fiecarui anotimp si totodata putem folosi si flori artificiale, care pot fi reutilizate si la alte sarbatori.

Marimea compozitiei este foarte importanta, daca e prea mica si prea simpla nu se va observa si va ramine un detaliu fara efect, daca e prea mare ar putea da o greutate salii si mesei in special, oaspetii se vor simti incomod si mincarea nu va incapea. Pentru asta este bine sa masurati dimensiunile meselor ce vor fi folosite la receptie.



Inaltimea compozitiilor florale. Aici iarasi pot spune ca e foarte important sa tinem cont si de asta. De cele mai multe ori, oaspetii roaga chelnerii sa le ia de pe mese daca sunt foarte inalte si le provoaca incomoditati. In acest caz, mai bine sa masori de 10 ori decit sa fie date intr-o parte si neobservate de nimeni.
Daca compozitia contine luminari subtiri, atunci inaltimea lor poate fi mai mare decit in cazul florilor.



Bugetul. Desigur ca compozitiile florale au si un pret, determinat de florile utilizate, accesorii si dimensiuni. Sunt aranjamente care par a fi foarte deosebite si sofisticate , insa pretul fiind destul de rezonabil, si invers.
Costul compozitiilor florale folosite pentru receptia nuntii  este doar alegerea voastra.


Sunt foarte multe idei ce merita a fi puse in aplicatie, pentrul decorul meselor totusi florile vii  sunt cele mai recomandate. Pe linga flori se pot folosi carti, ingerasi din sticla, figurine din ceramica, cristale Swarovski si multe altele. Veti ramine suprinsi ce efect vor da aceste compozitii salii si intregii nunti. De altfel florile pot fi oferite rudelor, la sfirsitul petrecerii. Cu siguranta va fi un dar placut pentru fiecare.
Trebuie sa tinem minte ca putem ornamenta cu flori vii si masina, scaunele , masa pentru fourchette, scarile si ograda restaurantului. Mereu trebuie sa tinem cont de paleta de culori, tematica si stilul nuntii nostre, in fiece detaliu, in special la capitolul flori.



No comments:

Post a Comment