Tuesday, January 25, 2011

Violet - romantism si delicatete!

Sunt intr-o situatie mai dificila. Am de ales culorile sau paleta de culori ale nuntii. Stiu ce veti zice, ca voi fi mireasa in roz...insa iubesc atit de mult si celelalte nuante, incit mi-e foarte greu sa ma decid. Fiece culoare are o energie aparte, o semnificatie si desigur transmite un mesaj anumit. Nu imi este usor sa iau decizia finala, pentru ca de culoarea aleasa trebuie sa depinda floristica, invitatiile, marturiile, costumul si cravata mirelui, decorul...aproape intreaga nunta! Am incercat sa analizez fiecare culoare si nuanta in parte, ca sa vad ce ma reprezinta cel mai bine si cum voi putea sa le combin armonios.




Violetul este o culoare a masurii, constituita din rosu si albastru in proportii identice, din luciditate si actiune cugetata, echilibru intre pamant si cer, simturi si spirit, patima si intelepciune. Este o culoare stimulativa, plina de inspiratie si are o paleta intreaga de nuante.  Culoarea violet semnifica puterea cea mai inalta a mintii, fiind considerata o culoare regala si atotputernica. Culoarea bogatiei si a privilegiilor, violetul a fost supranumit culoare imperiala, fiind purtata doar la palate si curti vestite. Istoria aceste culori nu e una simpla, gasita rar in natura, violetul a fost produs si obtinut sub actiuni chimice, poate de asta are o multime de nuante facute la comanda de catre persoane importante ale istoriei. 

Violetul exprima dorinta de stabilitate, de a intemeia ceva durabil, o relatie pura si trainica. Culoare a luxului, a creativitatii si a tot ce este sofisticat.

Paleta cromatica a culorii violet 


Deseori indica o armonie in tot ceea ce reprezinta, un ideal. Culoarea violet este folosita atit in scopuri medicinale, pentru efect de relaxare, in creatii artistice si design interior. In 2010 a fost considerata culoarea anului.
Fiind culoarea preferata si a Cleopatrei, multe mirese aleg nuantele de violet si pentru nunta lor. Este o culoare magica, plina de energie pozitiva, simbolizeaza bogatia si bunastarea, ambitiile unui cuplu si intentiile lor serioase.


Pentru armonizare violetul se combina perfect cu mai multe culori cum ar fi sur, alb, fuchsia, ivory sau argintiu.


O nuanta din culoarea violetului, este lila, care este considerata culoarea domnisoarelor romantice, fiind o culoare delicata si pretioasa. Florile din aceasta gama de culori se considera aducatoare de noroc si extrem de rare. Este o culoare feminina si romantica.


Consider ca este o culoare perfecta pentru decorul si accesoriile unei nunti sofisticate. O mireasa ambitioasa si rafinata va alege cu siguranta violetul si nuantele lui. Florile, torta si pantofii sunt rupti din poveste atunci cind au o astfel de culoare.




O culoare intensa ce face un contrast superb cu albul rochiei de mireasa si costumul mirelui, o culoare ce te inspira la foarte multe combinatii frumoase. 




Think PURPLE!

p.s. ACEST ARTICOL NU ARE INTENTIA DE A FACE PUBLICITATE COMPANIILOR CE POARTA O ASTFEL DE CULOARE!

2 comments:

  1. Asta e culoarea mea preferată!
    Violetul și galbenul sunt cele mai frumoase culori

    ReplyDelete
  2. ..sunt culori superbe ai dreptate... Am publicat un articol de curind la fel ce tine de culoarea ta preferata, Violet asa ca il poti citi. Iti promit ca vor mai fi artcole in care Violetul va juca "rolul principal"

    Multumesc,
    thePinkBride.

    ReplyDelete