Saturday, February 5, 2011

Something blue

Expresia foarte populara printre mirese " Something old, something new, something borrowed and something blue", a devenit una purtatatoare de noroc si printre miresicile din tara noastra. Pe linga faptul ca albastru este aducatorul de noroc si fericire in ziua nuntii, mai este culoarea profunzimii si stabilitatii. Fiind cea mai rece dintre culori, albastru totusi a reusit sa capete autoritate si noblete printre sutele de nuante.




Albastru este considerata culoarea increderii, loialitatii, a credintei si a adevarului, din aceste motive, organizatorii de evenimente nuptiale au pus culoarea ca una necesara unui cuplu si unei nunti. Culoarea cerului si a marii, albastru este considerat benefic pentru minte si suflet. Simbolizeaza sinceritatea si cucernicia, de altfel albastru mai este si culoarea fecioriei, de asta miresele sunt intr-un fel obligate sa poarte ceva albastru, semn si al virginitatii. Folosit in decoratii, albastru da un efect calmant si foarte prietenos. Avind o gama intreaga de nuante, albastru reprezinta nu doar finete si curatenie interioara, dar si intelegere si sanatate, cum ar fi in cazul  turcoazului.


Paleta cromatica a albastrului:


Fiind considerata de multi, drept culoare masculina, albastrul si nuantele lui totusi este culoarea preferata a majoritatii femeilor si cca 90 % din barbati o folosesc cu incredere in fiece accesoriu vestimentar sau chiar tehnic. Albastru este culoarea blindetii si a influentei binefacatoare, asadar folosind-o in cromatica nuntii voastre veti reda o atmosfera de familie, calda, relaxanta si binevoitoare.


La foarte multe popoare albastrul semnifica Paradisul, deasemenea albastrul mai este folosit si in medicina, fiind folosita pentru efectele calmante si linistitoare.
Se combina perfect cu rozul fuchsia, galbenul si rosul puternic. Turcoazul da un aer sofisticat si foarte luxos, mai ales daca nu e folosit in exces, iar bleumarin-ul este culoare sobrietatii si elegantei. 



Totodata albastru mai este considerat si culoare aristocrata, de unde vine si numele de " singe albastru", adica oamenii aristocrati. Cristale albastre:  Aquamarinul, Safirul, Calcitul albastru sau chiar diamantele, care din pacate sunt foarte rar intilnite de aceasta culoare.





Este o paleta extrem de frumoasa, interesanta si indrazneata. Acel " something blue" poate fi transformat intr-o adevarata nunta in albastru. Este perfect pentru orice anotimp, in dependenta de culorile folosite in asociatie. Este o culoare desavirsita pentru miresele puternice, calme si prietenoase.



THINK BLUE!

No comments:

Post a Comment