Tuesday, April 26, 2011

Florile unei nunti de primavara

Primavara este anotimpul unui nou inceput. Nunta de primavara are un sarm deosebit, poate fi invaluita de un val de prospetime si originalitate datorita florilor ce le veti folosi in decor si buchet. Dulce de primavara, vis de iubire, crengute inflorite si fluturi colorati - accesorii extraordinar de frumoase pentru nunta!

A iubi e primavara..., acest anotimp aduce cu sine o serie de flori extraordinare si deosbite. Alegeti flori suave, finute si parfumate.
Lalelele - sunt favoritele primaverii. Se gasesc intr-o varietate enorma de culori, incepind cu negru pal, roze, galbene, rosii, orange , amestec de culori sau chiar albe.

Se ofilesc usor, insa ingrijite crect pot face minuni in aranjamente si buchetul miresei. Daca ai hotarit sa faci decorul sau buchetul miresei de una singura, cumpara florile cu o zi inainte ,  inveleste lalelele intr-un ziar si lasa-le peste noapte, dimineata scoate-le din apa si aranjeaza-le conform ideilor tale. Lalelele de import sunt mai rezistente, mai speciale si au o varietate de peste 500 de culori si forme.


Lalelele  sunt alegerea ideala pentru nunta de primavara, pentru aranjamente  simpliste  dar sofisticate in idee. Lalelele in general simbolizeaza adevarul si puritatea, lalelele albe si rosii semnificind dragostea adearata si ideala, cele violete insemnind sobrietate si aer regal iar cele galbene avind ideea gindurilor curate si binevoitoare.





Orhideele - sunt perfecte chiar si pentru nuntile care dureaza 3 nopti si 3 zile pentru ca sunt foarte rezistente si isi pastreaza atit forma cit si culoarea . Daca alegeti orhidei naturale, e bine sa stiti ca ele sunt valabile doar in trei culori, in alb, roz spre violet si verde . Important ca ele sa fie tinute in apa, cit mai mult posibil, inainte de a face aranjamentele.


Avantajul acestui tip de flori, pe linga faptul ca sunt rezistente este ca puteti sa le aranjati din timp, oricum ele vor arata proaspte timp de o saptamina. Orhideele sunt destul de costisitoare insa isi merita toti banii, arata deosebit, luxos si sunt foarte finute.

Lacramioarele - chiar daca fac parte din acele flori pe cale de disparitie, lacaramioarele sunt florile cele mai deosebite folosite in buchteul de mireasa. Pentru a nu face abuz, lacaramioarele pot fi inlocuite in decor cu floarea-miresei, asemanatoare cu aceste flori rare. Sunt perfecte pentru nunta de mai, sunt rezistente si sunt albe.

Fiind destul de micute, lacaramioarele pot fi asortate si in butoniera mirelui. Plus la toate au un miros deosebit ce este preferat de multe persoane. Pot fi gasite si in culoare roza sau trandafiriu, iar in mitologia norvegiana erau considerate zieitele primaverii. Fiind destul de rar intilnite si pretul este unul considerabil. Dar sunt atit de finute si de pline de romantism.
 Hyacinths este o planta frecvent intilnita, insa denumirea ne cam creaza anumite confuzii. Sunt florile primaverii deoarece nu pot fi crescute si in alt anotimp. 
Au o forma deosebita, o culoare patrunzatoare si un miros delicat. Sunt foarte bune pentru compozitiile cu trandafiri, insa pot fi folosite si in compozitii unice. Sunt fori destul de moderne pentru aranjamentele si decorul nuntilor de primavara, de accea sunt foarte intrebuintate de floristi.

 Bujorii - sunt fastuosi, chiar daca vorbim de bujorii de import sau cei de productie locala, sunt spectaculosi si irezistibili. 
Sunt logevivi si arata foarte bine atit in compozitii sau in buchetul miresii. Unicul lucru ce trebuie sa tineti cont de faptul ca bujorii de import se fac comanda cu minimum 1 luna inainte si au un pret mai piperat. Cu siguranta merita fiece banut, fiind niste flori regale  si potrivite perfect nuntilor.

Fiti fericite!
 
A revenit frumoasa primavara;
Copacii parca-s ninsi de-atâta floare;
Dorinti copilaresti, renascatoare,
Fac inimile noastre sa tresara ....


No comments:

Post a Comment