Thursday, February 3, 2011

Dress overview

Sunt atit de multe. Atit de diferite si unice. Sexy, sofisticate, vaporoase, stralucitoare si delicate rochiile de mireasa sunt visul fiecarei fetite, domnisoare si BrideToBe.Desi  cuvintul care ar putea cel mai bine sa descrie rochia imaginara, este "printesa", majoritatea miresicilor opteaza pentru rochii de diferite tipuri, sirena sau balerina. Important ca rochia ta de mireasa sa exprime cuvinte gen chic, haute, rafinament si elaborare perfecta.
Rochia  de mireasa trebuie sa iti  exprime personalitatea sofisticata, sa stea perfect pe tine si cel mai important sa  corespunda  viselor si dorintelor tale.



Primul pas in alegerea rochiei de mireasa e sa uiti toata materia ce ai stiut-o despre tipurile de silueta si cum sa  estompezi anumite imperfectiuni. Trebuie sa te focusezi la ceea ce vrei tu sa fii si cum te vezi tu mireasa.

Miresicile se impart in general, in doua categorii, sunt miresele care aleg stilul printesa, stilul regal si sofisticat  si miresele care opteaza pentru rochii de mireasa mai ajutstate pe corp, rochii mai moderne si mai pline de mister.



Rochia stil printesa: Este rochia voluminoasa de la talie in jos. Este rochia care incepe cu un corset pentru bust, deseori avind o forma voluminoasa jos . Acest gen de rochie are mai multe straturi dedesubt, pentru a da profunzime si volum. Este rochia perfecta pentru femeile cu forme ample si foarte bine conturate. Rochia stil printesa este recomandata mireselor care vor un aer somptuos si rafinat la nunta lor. Daca localul pentru petrecere este intr-un stil mai elegant, cununia religioasa are loc intr-o catedrala atunci rochia tip printesa este un frumos necesar.

Rochiile  moderne , ajustate pe corp se impart in mai multe categorii. Alege-o pe cea potrivita tie:
A-line este rochia care se aseamana cu litera A. Adica bustul este bine conturat, insa nu este atit de voluminoasa ca rochia stil printesa. Vine mai ingusta pe la poale si desori nu are trena.
Este recomandata miresicilor cu o inalitime mai mica, cu un bust nu prea mare, dar in general orice tip de silueta poate imbraca o astfel de rochie.


Sirena - acest gen de rochie se aseamna cu rochia de tip A, insa isi urmeaza linia corpului de sus pina jos. Se aseamana cu o coada de sirena, de unde provine si denumirea. Este rochia sofisticata si speciala datorita faptului ca nu o poate imbraca chiar fiecare. Este potrivita pentru corpurile proportionate, aproape perfecte. Pentru a da un accent taliei si formelor rochia tip sirena este ceea ce ai nevoie.


Rochia tip Empire- aceasta rochita este un tip de rochie regala, de unde vine si numele. Este tipul de rochie cu talia ridicata pina sub sini, are o fusta fluida care cade drept, nu este voluminoasa si este foarte lejera.
Este rochia perfecta pentru miresele inalte, cu umerii lati si cu sini mici. Poate fi purtata cu usurinta si de catre miresele insarcinate.


Rochia tip trompeta. Este rochia asemanatoare rochiei stil sirena, insa mai voluminoasa la poale. Este perfecta pentru miresele cu talie de viespe care vor sa o puna in evidenta, dar care totdodata are un stil sofisticat.


Rochia de bal- Corset mulat de corp, cu decolteu rotund, in V sau basca si fusta ampla, evazata, executata din materiale vaporoase (tul, voal jorjet, organza, triplu voal) sau satin , tafta. Rochia va veni minunat atat unei mirese cu talia subtire si solduri mai late, cat si unei mirese mai plinutze.


Orice tip de rochie nu ai alege, important e sa fii tu in ea. Sa fii rafnata si sofisticata, unica craiasa. Fiti fericite!

1 comment:

  1. Rochia de bal e minunata, cine e designerul?

    ReplyDelete