Tuesday, January 18, 2011

Verighetele- simbol al unirii

Cu totii in viata ajungem sa le purtam, fie mai devreme fie mai tirziu, verightele vor straluci zi de zi pe degetul inelar al nostru. Simbol al iubirii si al "apartenentei" verighetele duc peste ani emotia unui inceput, pastreaza in tacere taina fericirii si fascinatia dragostei.  Inelele de casatorie reprezinta o achizitie foarte importanta facuta in viata, de aceea trebuie sa le alegeti foarte minutios, sa va faceti timp pentru a citi sau a va informa despre metalele, pietrele si desigur formele ce pot fi alese.
In mod traditional, verighetele sunt din aur, si trebuie alese cu o foarte mare atentie si precizie calitatea trebuie sa fie una foarte buna pentru a rezista in timp.



Ceea ce poate nu ai stiut despre verighete:

Obiceiul de a se face schimbul de verighete dateaza de pe vremea Egiptului Antic. Dupa acestia, Roma Antica a inceput sa foloseasca astfel de cadouri oferite de catre miri unul celuilalt. Dupa binecuvintarea preotului aceste inele erau puse pe degetul inelar ca simbol al unirii cu cerul. Desi astazi este considerat un gest de iubire, oferirea verighetelor, in Europa medievala, facea parte dintr-un contract prin care se asigura ca cele doua familii, a miresei si a mirelui, erau obligati sa realizeze schimburi de bani sau alte bunuri.




 Forma rotunda a inelului simbolizeaza “eternitatea” deoarece nu are un punct de start si nici un final. Aceasta forma a fost asemuita si cu forma Soarelui si a Lunii, venerata de catre egiptenii antici.


Traditia impune purtarea verighetei pe mana dreapta, deoarece aceasta era considerata mana cu care juri. Oricum, in unele culturi, precum si la majoritatea romanilor, verighetele se poarta pe mana stanga, considerandu-se ca prin inelarul mainii stangi trece vena dragostei, ce duce direct la inima.


In unele parti ale Indiei exista obiceiul ca dupa casatorie sa se poarte “bichiya”, un inel pentru degetul de la picior, in locul verighetei.


 Obiceiul ca verigheta sa fie purtata de catre ambii miri, dateaza de la sfarsitul secolului 19, dupa o campanie de marketing a industriei de bijuterii din America. Aceasta dorea cresterea veniturilor. Inainte de acest eveniment, doar mirele oferea verigheta miresei.


Prima verigheta cu diamante a fost oferita de catre regele Germaniei, Maximilian I pentru Mary de Burgundy, in anul 1477.


Cea mai scumpa verigheta  pana in prezent, a fost cotata la valoarea de 16,26 milioane de dolari.

Cele mai comune cuvinte gravate pe verighete sunt numele mirilor si data nuntii.



 Verigheta i-a salvat viata unui barbat in timpul unui jaf armat. Verigheta a ricosat glontul, aparandu-i chipul.



1 comment: