Tuesday, January 11, 2011

Paradisul pentru iubitorii de plaja si baruri - Filipine

7107 insule, plaje cu palmieri si produse de lux la preturi mici - toate intr-un loc minunat din Asia. Poate Filipine nu este pe gustul si buzunarul fiecaruia, insa cu desavirsire este locul unde pasiunea se va declansa peste voi.
Majoritatea locuitorilor traiesc pe 11 din aceste insule. Caldele ape tropicale, recifurile de corali cu uimitoarea viata subacvatica, peisajele marine si montane dramatice reprezinta garantia unei vacante de vis in acest adevarat colt de rai.





In arhipelagul Filipine se afla faimoasele plaje de nisip alb, fin, din Boracay, aflate in topul celor mai frumoase plaje din lume. In insula Mindanao, in partea de sud, un important obiectiv turistic il reprezinta lacul Sebu, aflat in munti, la o altitudine de 300 m; aici traieste un trib indigen, T'boli, intr-o izolare aproape totala, ce si-a pastrat cultura si traditiile stravechi; in fiecare sambata se organizeaza un targ plin de culoare, de unde se pot achizitiona obiecte de arta realizate de membrii tribului.
In insula Samar, pitorescul oras Viriato se intinde de-a lungul coastei; munti stancosi, golfuri linistite cu nenumarate barci, trasee unice pentru alpinism, o casacada superba - iata cateva dintre motivele pentru care nu veti regreta alegerea facuta. In Banaue exista inca terasele construite pentru cultivarea orezului acum 2000 de ani de tribul cruzilor vanatori de scalpuri Ifugao; se poate observa si astazi sistemul de irigare inventat de acestia, tuburi din lemn de bambus introduse in canale sapate in pamant.
Prima oprire ce merita a fi facuta este in Manila care este egala cu shopping, sightseeing, nightlife si concerte.
Anume in Manila poti cumpara haine de marca cu preturi foarte reduse, fiind foarte multe magazine, cel mai mare fiind "Mall of Asia" care are 350 de magazine!!!
Tot aici putem sa savuram o gramada de cocktailuri si gustari deosebite in multitudinea de cafenele open-air, pe care le intilnim in Manila. Cit despre concerte, au loc citeva pe zi, fie ele reggae, clasice sau charts, cel mai bine e ca sunt gratis!




Urmatoarea destinatie este Borcay - locul plajelor albe, iar aici va veti indragosti a doua oara.
Plaja are 4 km latime, sute de palmieri flutura sub bataia vintului, nisipul este de un alb stralucitor, iar apa are cca 28 grade si o nuanta de turcoaz ce te innebuneste. Aici puteti sa va plimbati cu picioarele goale chiar si in Mall pentru ca este un Mall si in aer liber iar ce tine de restaurante si baruri, cit duce trenul.


3 ore de cursuri de scufundari sunt doar 55 EUR, tatuajul cu henna 3 EUR, ce poate fi mai romantic decit numele lui pe umar sau git... chiar daca acest tip de tatuaj rezista la max 12 zile, intre timp puteti admira si concursurile constructiilor de nisip care sunt foarte apreciate atit de localnici cit si de turisti.


Pentru Cebu, localitatea masajelor si a fructelor de mare luxul este cuvintul potrivit.
Plaje private, sapte restaurante si un SPA... unde 1 ora costa 60 EUR.
Daca va decideti sa mergeti intr-o luna de miere exotica rau de tot, plina de lucruri si locuri neobisnuite atunci trebuie sa scoateti din buzunar nu mai putin de 1500 $/pers. Cetatenii moldoveni au nevoie de viza.

Iata si citeva lucruri ce trebuie sa le stiti despre Filipine:

Sezonul umed tine din iunie pana in septembrie, iar cel uscat din septembrie pana in mai. Temperatura variaza intre maxima de 31 grade C si minima de 24 grade C. Perioada ideala pentru excursii este intre decembrie si mai, cand temperaturile nu sunt excesiv de ridicate, iar cantitatea de precipitatii este scazuta.


• In orasul Carcar, la sud de Cebu, puteti vedea multe biserici, gradini si case castiliene conservate. Capela Cinei cea de Taina din orasul Mandaue are statui in marime naturala ale lui Hristos si Apostolilor, care dateaza din vremurile spaniole.
• Folositi Cagayan de Oro ca poarta spre unele dintre cele mai frumoase insule din Filipine
• Faceti drumetii in regiunea din jurul raului Matulid, Muntele Pulog si Muntele Halcan, precum si pe terasele de orez din lantul muntos Cordillera.

• Vizitati vila Escudero, o plantatie de nuca de cocos din provincia Quezon, la mai putin de doua ore de Manila. Turul satului se face intr-o caruta trasa de boi.



• Vizitati tinutul superior Baguio, o alinare de la caldura inabusitoare. Conduceti pe drumul in zig-zag Kennon, care va ofera privelisti spectaculoase. Atractiile includ Conacul, resedinta de vara a presedintelui, biserica si clopotnita, Catedrala Baguio si Grotele de Cristal, formate din roci cristaline, fost loc de inmormantari.



Vestimentatia este lejera, insa in zonele musulmane acoperiti-va trupul. Localnicii sunt foarte ospitalieri, insa vor reactiona si mai pozitiv daca folositi un cuvant - doua in limba lor (de exemplu, "salamat" inseamna "multumesc"). Daca discutati cu persoane mai in varsta, trebuie sa stiti ca acestea apreciaza foarte mult folosirea cuvantului "po", de exemplu "salamat po".




1 comment:

  1. Its actually Boracay not Borcay. But you are correct, the Boracay is know for its beautiful beach. There are also lots going in Boracay, food trip, barhopping, malls etc.

    ReplyDelete