Monday, January 24, 2011

Costumul mirelui- Parerea lui? Parerea ta?

Sunt sigura ca si voi, viitoarelor miresici sunteti trecute prin aceasta problema... mai bine zis  dilema. Costumul lui!
Desigur nu trebuie sa uitam de mire, oricit de mult nu s-ar pune accentul pe mireasa si look-ul ei, mirele ramine si el la fel de important. Daca nu ar fi el, acest eveniment nu ar avea loc, trebuie sa arate impecabil, insa trebuie sa corespunda gusturilor si cerintelor tale! Aici apare si dilema, care deseori se rezolva printr-un comun acord si un sarut fierbinte printre sutele de costume masurate.




Inainte de a purcede la cumparaturi, trebuie sa avem citeva lucruri discutate de acasa. Costumul mirelui, reprezinta o alegere destul de complicata, necesita atentie si desigur - rabdare!


  • E bine sa discuti cu viitorul tau mire despre viziunea ta asupra costumului si accesoriilor purtate de el in ziua marelui eveniment, sa vezi si ideile lui, sa analizati impreuna ce va place si ce nu. In caz contrar ar putea parea controverse.
  • Tine minte ca ambii din voi faceti parte din acest eveniment marcant al vietii voastre si este foarte important ca sa ii dai si lui sansa de a arata foarte bine, de a alege impreuna tinuta lui.
  • Consultati revistele de specialitate, site-uri de fashion poate chiar poze ale altor miri.
  • Faceti o plimbare pe la magazine. Nu va limitati doar la unul, mergeti in toate locurile posibile pentru a va asigura ca faceti cumparatura dorita. Analizati impreuna ce ii merge mai bine, la ce trebuie de atras atentia si ce trebuie exclus din start.
  • Luati in vedere si culorile nuntii, stilul si desigur look-ul miresei. Trebuie sa corespundeti intr-o armonie desavirsita.        


Astazi costumul mirelui nu mai trebuie sa te faca sa arati ca un pinguin. Designerii au introdus noi croieli si forme care dau un aer arisocrat si unic, conform personalitatii  fiecarui barbat.   Stilul Tailored, sau costumul la "4 ace"  cum il numim noi, este compus din jacheta, vesta, pantalon, camasa si cravata. Costumul propriu-zis de regula, trebuie sa fie de culori inchise (bleumarin, gri, maro sau negru ) insa asta nu este o regula, costumul mirelui a capatat si noi tendinte in culori, anume acel de alb imaculat, ivory sau gri deschis. Costumul trebuie asortat cu cravata, iar camasa trebuie sa fie mai deschisa pentru a crea un contrast.



Costumul de nunta trebuie sa fie confortabil si, desigur, bine accesorizat. Mai intii , trebuie sa ne asiguram ca marimea este cea potrivita. Sacoul trebuie sa stea perfect, si trebuie sa dea libertate in miscare, sa fie comod atunci cind este cu nasturii  incheiati sau descheiati. Imaginati-va la cite imbratisari si dansuri faceti intr- seara, daca costumul va va constringe intr-un fel, mare chef nu va fi.

Camasa trebuie sa lase loc de un deget intre guler si git, nu mai mult! Daca v-ati decis la o camasa cu butoni, acestia trebuie sa se aseze la incheietura. Pantalonii ar trebui sa acopere o treime din pantofi. Desigur in alegerea costumului sunt foarte multi factori ce trebuie urmati, unul din factori este anotimpul in care va urma eveniumentul. Pentru o nunta vara este recomandata o culoare mai deschisa, de la gri deschis pina la ivory si nuantele lui. Pentru anotimpurile mai reci puteti alege culori ca maroul, gri , negru sau bleumarine.  Daca aveti o nunta mai netraditionala, un costum in carouri, buline  sau imprimeuri este cel mai potrivit. Insa e bine sa tinem cont si de toaleta miresei si de tematica nuntii.  Orice costum nu ar avea mirele tau, va fi cu siguranta cel mai frumos si mai elegant! Fiti fericiti! 

                                                                                                                                                                                                  

1 comment:

  1. Buna ..poti sa imi spui si mie unde poti gasi costumul cel crem ..ma poti ajuta cu un site ,ceva? mersi mult

    ReplyDelete