Thursday, January 20, 2011

Tu, iarba, tot ai mama?

Tu, floare, tot ai mama?

De ai, de buna seama:

Atunci cand infloresti,
De ea iti amintesti.

...si totusi mamele sunt fiinte ce nu pot fi inlocuite cu nimeni. Sunt suflete si inimi de o dimensiune extraordinara, pentru ca in sufletul ei incap tot felul de emotii si sentimente. Mamele sunt oamenii care merita cite un Oscar pentru cel mai bun rol principal din filmul vietii, cite un Premiu Nobel pentru fiece gest si intentie , sunt fiintele care merita cele mai multe plecaciuni si dragoste.


Mamele care au fete sunt altfel de mame..sunt mame ce traiesc fiece emotie prin zimbete, admiratie si resemnare. De la prima suflare a micutei printese EA stie, ca intr-o buna zi cineva ii va fura inima. De mica, mama incearca sane invete lucruri ce cindva le vom face cu iscusinta, ne-a invatat sa fim destepte prin citirea de carti, ne-a invatat sa fim culte prin iesirea la spectacole, ne-a  invatat sa fim frumoase aritindu-ne cosmetica ce o purta in poseta. 
Si acum tin minte sandalele albe cu toc de 8 cm pe care le incaltam pe furis, si acum tin minte oja roza cu care imi vopseam doar o unghie, rochia ei vaporoasa si placintele...ah , placintele pe care le cocea cu atita iscusinta si daruire incit erau dumnezeiesc de gustoase.
Clasa intii, fericita ca are fata mare, deja de scoala, mamele lasa sa curga o lacrmima pe obraz, ascunsa si nevazuta .

Temele, poezii si serate, toate aceste evenimente le pregatea alaturi de noi , veghea asupra noastra fiece buchie care o scriam, invata engleza cu noi, cosea panglici si rochii..totul pentru fata draga.

Clasa 12-a mama vede in tinara absolventa viitorul luminos, curg lacrmi pentru ca mai ieri te-a adus de mina, mai ieri...si astazi alegi singura drumul in viata. Lacrimi ca ai realizat pina acum atitea lucruri,  lacrimi ca ai ajuns atit de mare, de inteligenta si frumoasa.
Facultatea. Acum cind ai reusit sa iei cu brio diploma de licenta, acum cind esti un om implinit, cind ai atitea raze  luminoase in cale, atitea usi deschise, curg lacrimi de bucurie si implinire, caci fata ei a reusit. 

Lacrimi curg cind el ii cere mina, cind fata ei se regaseste intr-un baiat frumos si voinic ca un Fat-Frumos, atunci cind pregatirile sunt in toi, cind stie ca au mai ramas zile numarate pina ce isi va lua ziua buna de la casa , cind va incepe o alta viata.Si totusi mamele care au fete sunt altfel...sunt pline de atita bucurie si tristete totodata si oricit nu ar incerca, lacrimile oricum se nasc si aluneca pe obraji.

Nu au predat nici fizica si nici chimie, nu au predat cum sa te machiezi frumos, au predat cele mai importante lectii de viata. Sunt cele mai desavirsite femei din toata viata ta, si lor trebuie sa le multumim pentru orice, pentru firele de nea care s-au ivit din grija noastra, pentru lacrmile din clasa intii, liceu si facultate, pentru emotiile logodnei tale, pentru interesul si trairile ei fata de viata ta.


Ai nevoie de ea, in fiece moment al vietii ai nevoie de ea aproape. Fie ca esti mireasa, mama sau pur si simplu femeie! Ele merita sa-ti fie aproape in clipele cele mai frumoase din viata voastra!
Sarut mina,mama!

2 comments:

  1. ...cel mai frumos articol!!!

    ReplyDelete
  2. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei mai bine de 6 luni, toată speranța s-a pierdut. M-am gândit că nu-mi voi mai vedea niciodată soțul pentru că m-a blocat pe toate rețelele de socializare pe care le puteam folosi pentru a-l contacta. Acest lucru m-a lăsat trist și zdrobit până când am cunoscut-o pe Dr. Ellen. I-am explicat totul și mi-a promis că totul va fi bine în 3 zile. I-am urmat instrucțiunile și după ce vrăjile au fost făcute spre surprinderea mea, soțul meu m-a sunat și mi-a cerut iertare. Acum soțul meu s-a întors acasă și mă tratează foarte bine și acum trăim fericiți împreună, contactați-l pentru ajutor:
    *dacă vrei să te reîntâlnești cu cei dragi.
    *daca vrei sa ramai insarcinata.
    *dacă vrei să vindeci vreo boală.
    *dacă vrei o putere spirituală.
    *Dacă doriți să opriți avortul.
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com {+2349074881619}

    ReplyDelete