Monday, January 17, 2011

Citeste-ma daca poti!

Sunt o cititoare inflacarata! Citesc orice, deseori citesc pentru suflet si creier si recunosc ca sunt victima revistelor colorate, pline de publicitate si teme piperate. Ma uit mereu in vitrina chiosciurilor de ziare, (oribil amenajate, dupa parerea mea) dupa o revista mai deocheata, mai siropoasa si desigur cu un cadou in ea! Cu prietena mea alergam dupa reviste cu cadouri si deseori nimeream unul destul de bun!
Acum, in febra pregatirilor am inceput sa ma informez si din revistele noastre autohtone specializate in tematica nuntilor. OMG!




Eu nu le gasesc scuze! Nu le pot ierta lipsa de fantezie, de modele frumoase pentru coperti si cel mai important nu le pot ierta plictiseala care te apuca atunci cind le citesti operele.
Nu am de gind sa le dau nume, fiind doar trei la numar, care ar putea fi considerate reviste pentru miri si mirese, editate si zamislite in Republic of Moldova, una in limba noastra cea romana, una in limbile romana si rusa, si una in rusa curata! 


Sincer, consider ca la noi nuntile sunt tematica principala in discutii, in vinzari si la capitolul servicii prestate.Dar... dar revistele lasa foarte mult de dorit. O sa incerc sa le dau o caracteristica generala, pe alocuri personalizata  poate dura, dar suta la suta sincera din punctul de vedere al unei viitoare mirese.

Problema: Primul lucru pe care vreau sa il critic este coperta! La toate revistele gasesc o coperta sumbra, nici iz de sarbatoare si veselie pe chipul fetei mai nou al baiatului. Un fundal de o culoare monocromatica, fara nici o tematica abordata, cu o mireasa trista, deseori doar portretul, adica ii putem admira maximum un picut de git si gata! Aceleasi culori, aceleasi fete, aceleasi mirese.
Rezolvarea: Tematica! Detaliile fac diferenta! Fiece numar poate fi personalizat catre o tematica anumita. Cupluri, nu neaparat mirese. Fotografii din profil, intr-un hotel, garaj sau parc. Culoare, lumina, decor - totul ar face un sens O  poveste!



Problema: Articole putine, deloc trecute prin suflet si emotie! Pe linga faptul ca sunt articole putine, destul de scurte si superficiale, in toate revistele intilnim cuvinte si fraze insirate cu un sens dar fara emotia pregatirilor. Nu te regasesti in nici o forma si tema abordata.
Rezolvarea: Angajati tineri sau tinere care ar putea transforma cuvintele in feerie. Acea poveste pe care fiecare fata ar vrea sa o citeasca. Faceti sondaje cu diverse teme vedeti ce teme vor femeile in astfel de reviste. Ce imagini si culori. Care sunt intrebarile si care sunt dorintele. Publicul si cititorul se vrea auzit!


Problema: Imagine! Sunt foarte multe imagini, fotografii, colaje insa nu au nimic de a face cu realitatea noastra. Trebuie sa tineti cont si de posibilitatile noastre atit materiale cit si in materie de stil, gust sau traditie. Fotografii sau sesiuni intregi, proiecte sau borduri de inspiratie ar fi binevenite!
Rezolvarea: Atitia fotografi tineri , dornici de lucru si plini de inspiratie. Pentru experienta sunt gata sa lucreze cu putini bani. Atitea proiecte pot fi facute si cu ajutorul fetelor si baietilor frumosi, care ar fi dispusi sa pozeze pentru orice tematica. Inspiratia, echipa si dorinta ar putea face foarte minuni.



Problema: Prea multa publicitate. Si nu e vorba ca e multa! Dar e foarte urit amplasata. Nu e compacta si cind rasfoiesti o revista iti pare ca e genul unei reviste pentru publicitate. Reclama e buna, ajuta multe miresici insa trebuie organizata in asa fel incit sa atraga, nu sa respinga.
Rezolvarea: Luna de luna se poate apela la specialisti in IT, in design grafic. Uneori se poate face un suplimet cu anumite numere de telefoane sau site-uri utile, restaurante sau lautari. Cred ca ar fi binevenit!


Problema: Fara daruri. Sunt concursuri, sunt anumite carduri de discount  dar foarte minore si nu prea reprezentative. S-ar putea ceva mai original si mai folositor. Macar o data in an!
Rezolvarea: Revin la idee, inspiratie si originalitate. Macar o data in an un mic dar semnificativ unei mirese, poate atrage mult mai multe cititoare... sau poate fi o rasplata pentru cititoarele fidele.




Problema: Pretul!
Rezolvarea: Cred ca din atita publicitate se poate de redus macar cu 10 lei. Pentru noi , miresele fiece economie e importanta!


Nu o luati in nume de rau. Revistele noastre ar putea face ceva mai bun! Sper ca macar viitoarele miresici sa aiba parte de un adevarat  deliciu al revistelor de mireasa!


No comments:

Post a Comment