Saturday, January 29, 2011

Fashion Fat- Frumos

Nu o data am avut marea suprindere ca lucrul din vitrina, care imi place atit de mult si care imi pare perfect croit, atunci cind il masor sa nu imi stea deloc bine. Asa e si in cazul barbatilor. Sunt si ei niste "fashion victims" doar ca mai rationali, cind vine vorba de shopping.
Un costum trebuie sa stea perfect, trebuie sa fie croit bine si sa fie dintr-o tesatura calitativa. Fiece statura isi are modelul potrivit, este bine sa tinem cont de ea, astfel, noi viitoarele sotii sa putem indruma barbatii spre o alegere corecta. 
Ce model este potrivit pentru un barbat inal si slab? Ce costum alege mirele scund? Si citi nasturi se inchid la sacou... in articolul ce urmeaza.



Mirele scund.

Inaltimea poate foarte usor focusata. Un costum adecvat ar putea face o iluzie optica astfel ca el sa para mult mai inalt. Mirele scund trebuie sa evite neaparat croielile lejere. Costumul cu dungi verticale este cel ce trebuie ales, cu cit dungile sunt mai vizibile cu atit ele subtiaza si inalta. In nici un caz nu alegeti costumul cu dungi orizontale, deoarece ele ingrasa si pronunta inaltimea joasa. De asemenea trebuie ales un sacou de o lungime mai mica, cu  cit sacoul este mai scurt cu atit mirele va parea mai inalt. Costume cu un nasture, maximum doi si cu revere inguste.


Mirele plinut, cu burtica.
In primul rind trebuie evitate dungile orizontale. Se recomanda dungile subtiri, verticale. Este preferabil sa se poarte sacouri cambrate ( nu aliniate pe talie) dar nici foarte largi. Vor crea un efect de suplete si de talie. Optati pentru costume cu revere lungi si costumul cu unul sau doi nasturi. Este de dorit ca sa nu incheiati sacoul, daca nu doriti sa evidentiati burta, pentru asta e bine sa optati pentru o camasa cu dungi verticale. Este bine sa nu purtati cravate prea late si prea scurte. Daca virful cravatei va sta direct pe burta, va scoate si mai tare in evidenta ceea ce tu vrei sa ascunzi. Costumul trebuie ajustat pe corp, cu cit mai larg, cu atit mai gras va parea mirele, iar vesta ar putea fi un accesoriu potrivit pentru a ascunde burtica. Un costum negru este potrivit pentru un mire mai plinut.


Mirele inalt si slab.
De obicei astfel de miri pot imbraca orice. Insa trebuie de retinut si aici citeva nuante.
El trebuie sa spuna NU, camasilor si costumelor cu dungi verticale subtiri. Pantalonii trebuie sa fie suficient de lungi pentru a acorperi partea din spate a pantofilor. Sosetele nu se lasa descoperite.
Costumele cu doua rinduri de nasturi vor da efectul de un piept robust si lat. Costumele foarte strimte de asemenea nu sunt recomandate, chiar daca alegi costumul slim, ai grija sa fie potrivit, nici prea larg nici prea strimt.


Trucuri:

Cati nasturi se inchid la sacou?

Daca nu stiati, exista cateva reguli:
- la sacoul prevazut cu un nasture, se inchide nasturele cand se sta in picioare si se deschide cand se sta jos.
- la sacoul in doi nasturi, se lasa deschis nasturele de jos.
- la sacoul cu trei nasturi, se inchid nasturii de sus si din mijloc. Se recomanda chiar sa se inchida doar nasturele din mijloc.






No comments:

Post a Comment