Thursday, February 10, 2011

Tenerife - insula placerilor

Cea mai exotica insula din Europa te asteapta 365 de zile din 365. Insula vesnicei primaveri te invita in ospetie ca sa te convingi ca dragsotea capata iz de pasiune atunci cind este plaja, soare si lux in jurul tau. O destinatie mai mult ca perfecta pentru o luna de miere de vis. Vremea excelenta in cea mai mare insula din Canare, niciodata frig, niciodata canicula. Temperaturile, absolutamente ideale, primind ordin de la Don Dios sa nu coboare mai jos de 15 grade. Tenerife - una din cele mai exotice locatii din lume si una dintre putinile destinatii din Europa unde se poate face plaja tot timpul anului si datorita multitudinii de plaje nu veti intilni niciodata aglomeratie. Insula are o lungime de 75 de km si o latime de 50 km.




In Tenerife poti face plaja cind la noi se bea vin fiert la gura sobei. O locatie la care ajungi in vre-o 5 ore si jumatate de zbor, desigur cu escala. Ramii insa perplex la primul contact cu insula, te minunezi ce dragalase sunt hotelurile si vilele albe, in stil maur, ce interesant terasate sunt strazile, ce inalti sunt palmierii, ce parfumate sunt florile arbustilor de pe marginea drumului si ce aproape e muntele care l-ati observat inca din avion. Virful muntelui care se vede e a unui vulcan de 3.800 de metri si care este atractia numarul unu a insulei.



4 lucruri despre Tenerife, 4 lucruri care sa va convinga sa mergeti anume intr-acolo, plaja, este pe locul intii cu toate activitatile acvatice, rasariturile si apusurile romantice, pe doi este shoppingul, intr-adevar un deliciu si un paradis al celor ce au pasiunea pentru acest sport extrem, mai ales dupa nunta. Trei il ocupa cel mai mare parc combinat cu gradina zoologica din Europa, numit LoroPark iar patru le revine cluburilor, discotecilor si virfului Teide.
In Tenerife nu exista plaje private, toate sunt publice si amenajate cu nisip foarte fin. Apa oceanului este foarte limpede si ofera amatorilor o posibilitate de a practica sporturi acvatice si chiar merge in croaziere cu vase cu pinze.


Neaparat trebuie sa faceti o excurise in parcul - zoo, cel mai mare din Europa, care are o taxa de aproximativ 30 de euro, dar si cele mai multe specii de papagali din lume. Este imensa, luxurianta si poti fi stropit de-a binelea de coada unei balene, show-ul delfinilor si balenelor este incintator. Mincarea obligatorie pe care trebuie sa o gusti este Paella cu fructe de mare udata cu sangria. Este ceva Dumnezeiesc!
Discotecile, cluburile si barurile sunt pline de bauturi apetisante, e bine sa incerci multe dar cu masura.Toate lucreaza pina dimineata, asa ca daca sunteti dansatori focosi nu va ramine decit sa simtiti cu adevrat ritmurile euforice a Tenerifelor.


Locuri ce merita a fi vazute in Tenerife:
Santa Cruz:
Capitala insulei si a provinciei, un oras modern, care si-a pastrat cu grija vestigiile isorice. In inima orasului se pot vizita pietele “La Candelaria” si “Plaza de Espana”, vis-à-vis de portul cosopolit. In apropierea capitalei se gaseste faimoasa plaja “ Las Teresitas”, singura cu nisip alb din Tenerife.

Foto safari pe ocean:
Croazierele cu iahturile, cele mai multe cu fundul de sticla, te poarta intr-o aventura oceanica la cativa km de tarm, spre habitatul natural al balenelor si delfinilor, oferind totodata si posiblitatea de plaja si baie in apele de clestar ale oceanului. Broastele testoase si pestii zburatori se pot vedea de asemenea in mod frecvent. Excursia poate combina aventura pe mare cu vizitarea renumitul “Masca”, un vechi sat de pirati, ascuns printre stanci, cu o vedere excelenta asupra insulei La Gomera. Este un loc unde timpul a ramas nemiscat. Vizitatorul traieste linistea si frumusetea satului uitat de vreme, la umbra unui palmier, savurand o placinta aurie specifica, sau branza proaspata de capra.

Insula La Gomera:
Insula in care Cristofor Columb a facut ultima oprire inainte de a naviga catre “Lumea Noua”, bogata in plantatii de banana, vita de vie si pomi fructiferi. Se va vizita Valea Hermigua, cu oprire in orasul Agulo unde putem sa luam parte la o demonstratie in vechiul limbaj gomeran, El Silbo, sau se poate face o plimbare prin padurea “El cedro” din parcul national Garajonay, cu vegetatia sa arhaica unicat, declarata patrimoniu UNESCO. Restaurantele ne asteapta cu produsele culinare specifice, cum ar fi “mierea de Palma”, un fel de miere extrasa din seva de palmier.
Din pacate nu am gasit nici o agentie de la noi care sa ofere pachete turistice pentru cetatenii moldovei, insa cu siguranta au nevoie de viza, iar o calatorie de cca 8 zile ar costa nu mai putin de 900 de euro /pers.  Pentru o calatorie mai speciala, puteti alege perioada de Carnaval. Tenerife gazduieste in februarie un carnaval de zile mari, asemanator cu cel din Rio De Janiero.
Carnavalul din Tenerife seamana cu cel de la Rio – pastrand proportiile. Datorita climei Tenerife este numita “insula primaverii vesnice”, iar pentru localnici ‘Tinerfenos’ este cel mai important eveniment al anului, pregatirile si mai ales gasirea unui costum incepand cu luni bune inainte, pentru ca totul sa fie gata la timp.


Este o onoare pentru oricine sa participe macar la o parada cu ocazia Carnavalului din Tenerife, iar costumele si organizarea va vor impresiona cu siguranta. Dansul, muzica, explozia de culori si imaginatie de pe strazile oraselor transforma Tinerfenos intr-un spectacol incredibil. Cele mai reusite si populare parade au loc in Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei.


Este foarte romantic , este foarte luxos si deosebit sa ai o luna de miere in Tenerife, locul tuturor placerilor si pamintul eternei primaveri.

Fiti fericiti!









2 comments:

  1. Greetings, I think your site may be having browser compatibility issues.
    Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks
    fine but when opening in IE, it has some overlapping issues.

    I merely wanted to give you a quick heads up!
    Other than that, fantastic site!

    my blog; bmr calculator to lose weight

    ReplyDelete
  2. It's enormous that you are getting thoughts from this post
    as well as from our dialogue made here.

    Visit my web-site cenaless

    ReplyDelete