Thursday, February 24, 2011

Primul dans al mirilor

Dansul mirilor exprima prima activitate comuna, prima emotie traita in familia proaspat formata. Primul dans exprima atita bucurie, dragoste, emotie si personalitate incit trebuie sa ii acordam atentie si desigur daruire. Este momentul culminat al fiecarei nunti de aceea emotiile poate sunt inzecit mai mari. Pina a uimi toti invitatii sunt citiva pasi necesari de urmat, de invatat si de analizat.Iata citiva dintre ei...






Primul dans familial nu are o poveste anume, nu prea are origini, dansul fiind comun, fiind un limbaj al gesturilor oriunde in lume. Inca din timpurile stravechi tinerile cupluri dansau in cinstea unirii si casatoriei, astfel in zilele noastre primul dans al mirilor semnificind si prima activitate comuna in familie.
Citiva pasi pentru un dans perfect :

1. Melodia - de aici vine totul, de aici porneste opera si tot cu ajutorul cintecului poti face un show de exceptie. Este partea cea mai grea, dupa parerea mea. Melodia trebuie sa reflecte personalitatea mirilor, stilul nuntii si desigur trebuie sa placa urechii si sufletului. Primul dans al mirilor trebuie sa exprime povestea voastra de dragoste. Topuri de sute de melodii, internationale sau locale, dedicatii sau improvizari, melodii de tot felul sunt expuse peste tot. Totusi cum alegem melodia pentru primul dans?



  • Puteti alege piesa voastra. Adica melodia care va unit, primul dans, prima intilnire. Fiece cuplu o are, asa ca puteti recurge la ea.
  • Faceti o lista de cele mai dragi melodii. Ascultati-le de mai multe ori, daca a 3-a oara urechea nu doare si emotiile sunt aceleasi, atunci asta e piesa voastra.
  • Daca sunteti siguri cu tematica nuntii, alegeti melodia in conformitate cu stilul nuntii. Daca ati optat pentru o nunta retro, alegeti si un cintec al anilor '60 , '80 . Daca alegeti o nunta romantica orientati-va spre o melodie lenta, usoara si romantica. In cazul nuntilor clasice o melodie instrumentala este binevenita. O nunta moderna impune un mix de piese sau un cintec foarte ritmic.
  • Sfatuiti-va cu un specialist. Daca nu aveti cunostinte sau experienta in materie de dans, apelati la un coreograf profesionist. El va va ajuta sa alegeti o melodie frumoasa potrivita personalitatii dar si o coreografie speciala pentru puterile si competentele voastre. 

Top 11 melodii romantice pentru primul dans ThePinkBride version: ( eu optez pentru cintece si dansuri care provoaca emotie, lacrimi de fericire si admiratie, indiferent de coreografie)

Pentru mirii incurabili de romantism. Pentru cei ce cred in emotii tremuratoare si pentru cei ce vorbesc mai multe limbi.

                            Bosquito - Tu Esti Iubita Mea



Shania Twain - From This Moment On


Милая - Непара



Eugen Doga - Vals



Joe Dassin- Et Si Tu N'Existes Pas


BUNA SEARA, IUBITO - Loredana Groza & Ion Caramitru




Ray LaMontagne - You Are The Best Thing


Леонид Агутин - Я БУДУ ВСЕГДА С ТОБОЙ



Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore




Michael Bolton All for love




Anastacia & Eros Ramazotti - I belong to you



Melodia aleasa trebuie sa stirneasca emotii, indiferent de limba in care este cintata!
Va urma...
Fiti fericiti!

No comments:

Post a Comment