Friday, February 11, 2011

Perna cu diamante

Detaliile fac diferenta! Renumita perna pentru inele a devenit tot mai des utilizata si printre miresele noastre. Fiind un accesoriu complet necesar la casatoria civila, perna pentru inele are o semnificatie aparte.
Fie ca o cumparati de la tirgul de nunti, o confectionati din matasea ramasa de la rochie sau o comandati unui florist, perna pentru inele este suportul cel mai deosebit pentru a va aduce inelele doamna care va oficiaza casatoria.



Aceasta pernuta folosita pentru a duce verighetele are o traditie mai veche decit ne imaginam.
Inca de pe vremea cind fiece rege era incoronat cu mare fast, coroana ce trebuia sa o poarte era asezata pe o perna de catifea, astfel la incoronare venea un cavaler cu acea coroana pe perna de catifea. Asa s-a ajuns ca si inelele de casatorie sa fie aduse, fie la altar , fie la Oficiul Starii Civile , pe pernuta decorativa.


De obicei, aceasta perna este adusa de catre un copil. El fiind atit de inocent si fragil aduce inelele drept simbol al unirii. Traditia moldovenilor era de a alege inelul dintr-un vas cu griu, cel ce gasea primul inelul avea locul de frunte in familie. Astazi nu ne mai impartim rolurile in griu, astfel mirii aleg inelul pe rind, de pe pernuta.


Pernele pot fi  foarte variate, la fel ca si ideile pentr confectionarea lor. In medie, o perna pentru inele costa la 50 de lei, insa daca aveti un pic de rabdare si timp o puteti confectiona acasa. Tot ce aveti nevoie e o foarfeca  buna, materie prima si idei interesante. Este foarte important ca sa corespunda tematicii! Plus la toate varietatea pietii este foarte mica, de asta incercati sa o confectionati  cu propriile fantezii si miini.


 Desigur ca poti improviza, dintr-o idee poti face ceva extraordinar de frumos. Puteti folosi o carte, un mar sau chiar compozitie florala in post de pernuta. Alegeti brodatura manuala,  a initialelor sau lipiti elemente ale tematicii cum ar fi frunzele sau scoicile.


 Important e sa va asigurati ca inelele se prind bine, fie ca o duce un copil sau doamna de la Oficiul Starii Civile. Pernuta pentru inele este un element important al unui decor perfect de nunta. O puteti utiliza si dupa eveniment, drept pernuta pentru ace sau element decorativ pentru casa voastra.


Fiti Fericite!


No comments:

Post a Comment