Monday, May 23, 2011

10 modalitati de a economisi la nunta

Desigur ca exista modalitati de a face economii, la fel cum exista si diferite metode a ajunge la fundul sacului. Este foarte important sa stii unde sa chletui mai mult si unde sa faci economii. Am ales zece modalitati de a mentine cheltuielile la un nivel redus, fara a compromite calitatea evenimentului.

1. Scurteaza lista invitatilor.
Din pacate, cele mai mari cheltuieli sunt la restaurant, respectiv si costul per persoana este mare. 

2. Alege o sala decorata cu bun gust, eleganta si cu un cadru superb.
Astfel vei economisi o suma relativ importanta pentru decoratii .



3. Renunta la ideea unei nunti in aer liber sau acasa. Alege un local echipat cu mese, scaune , vesela si personal. Obiectele inchiriate si cateringul ar putea face bugetul sa creasca.

4. Incepe nunta mai devreme. Foarte multe localuri impun ora limita pentru sfirsitul petrecerii. Orele depasite se achita suplimentar.


6. Economiseste la alegerea meniului. Chiar daca masa de sarbatoare este unul din cele mai importante detalii ale nuntii, poti economisi la fructe, alegind fructe de sezon , iar in loc de trei feluri de salate sofisticate poti alege legume la gratar si o salata usoara. Astfel meniul va fi si variat si mai econom.

7. Alege un sezon econom al nuntilor. Ca si orice business, nuntile  au un sezon, august, septembrie si octombrie sunt cele mai rivnite luni . Daca vrei sa faci economie alege februarie, aprilie sau iunie, astfel vei avea parte de promotii din partea furnizorilor. In zilele cu cerere redusa preturile scad. 


8. In locul unei formatii alege un DJ sau folositi un laptop si boxe calitative.
9. Folositi imprimare mai ieftine pentru invitatii. Le puteti face acasa, sau imprima la tipografie pe foi calitative dar mai simple.Invitatiile sunt un detaliu la care puteti face mari economii.


10. Inlocuiti escorta de epoca, reduceti numarul vedetelor invitate si a show-lui de la petrecere. Alegeti masini ale prietenilor sau inchriati masini mai putin sofisticate. Masinile retro sau luxoase costa mult, iar deplasarea poate fi si un capitol de economie. Invitatii -vedete fac nunta mai deosebita , dar economii nu se prea fac. Rugati ansamblul sa interpreteze ceva din repertoriul lor. Show-ul pentru petrecere poate fi organizat si fara dansuri orientale sau focuri de artificii de lunga durata, reduceti cite putin, astfel veti face o nunta frumoasa si vesela, insa cu mari economii.

Fiti fericiti!

No comments:

Post a Comment