Friday, April 1, 2011

Pirtii de vis in Franta - Chamonix

In Eldorado-ul freeriderilor si al schiorilor extremi, in lumea zapezii si al aventurii se afla - Chamonix, statiunea faimoasa situata la poalele celui mai inalt virf al Alpilor, Mont Blanc. (4.810 m)
Se afla in " top 10" gratie resorturilor de care se pot bucura turistii, gratie luxului si locurilor extraordinar de frumoase.
Un loc numai bun pentru schiat, pentru rasfat si pentru luna de miere.




Chamonix imbina frumusetea peisajului cu cele mai bune facilitati de schi din lume. Acesta nu este tocmai locul potrivit pentru incepatori, insa avansatii si cei de nivel mediu pot profita la maxim de provocarile acestei statiuni. Una dintre cele mai lungi piste din lume este Valle Blanche, insa pentru a ajunge sus trebuie sa aveti un ghid si sa urcati ajutati de franghii. Indiferent de cat de bine schiati, un ghid va va ajuta sa gasiti partia adecvata.
Pirtii renumite: Les Grands Montets (1235 m - 3300 m), Brévent / Flégère (1030 m - 2525 m), Balme (1453 m - 2270 m), Les Houches (950 m - 1900 m).

Psihologii spun ca schiatul este sportul care relaxeaza cel mai bine, exact ce aveti nevoie dupa toata agitatia de la nunta.


Dominata de varful Mont - Blanc, „acoperisul Europei“, statiunea este una din cele mai vizitate locuri ale lumii. Panorama celor mai inalte piscuri din Europa si existenta ghetarilor de aici este unica. Cu 150 km de partii de ski, din care 42 km pentru ski fond, statiunea va ofera toate facilitatile pentru practicarea sportului de iarna: patinaj artistic si de viteza, hochei, alpinism, scoli de ski si snowboard.
Asezat la 1035 m altitudine si cu posibilitati de schiat cu plecare de la 3842 m altitudine, Chamonix ofera partii pentru tot felul de schiori, de la incepatori pana la avansati. Dupa o zi de schiat, pentru toti cei care inca mai au puteri, exista posibilitati de: inot, tennis, squash, fittness precum si alte activitati sportive.



Atractii turistice:
- Mer de Glace este cel mai mare ghetar din Europa.
- Aiguille du Midi este una dintre cele mai inalte telecabine din lume, care incepe de la altitudinea de 1035m si ajunge pana la 3810m, avand cea mai mare ascensiune din lume de la baza pana la varf.
- Telecabina Brevent ce ofera cele mai frumoase panorame din masivul Mont Blanc.
- Bellevue este un teleferic ce ofera multe panorame minunate asupra vaii Chamonix, cu Mont Blanc pe o parte si pe cealalalta Brevent.


O calatorie captivanta in timp, prin istoria turismului din Chamonix, puteti face daca vizitati Muzeul Alpin din oras. Amenajat in cel mai vechi dintre cele trei palate construite in localitate, muzeul ofera curiosilor o imagine detaliata a evolutiei turistice a Chamonixului, precum si cateva colectii inedite de cristale si minerale din zona.



Chamonix este vizitat nu doar de amatorii de sporturi de iarna, ci si de turisti care doresc să simta pur si simplu aerul proaspoat si rece al muntilor sau vor sa isi petreaca o vacanta departe de viata cotidiana a oraselor moderne. Cei care nu practica schiul, dar sunt indragostiti de peisajele montane pot sa admire Alpii in toata maretia lor, apeland la mijloacele de transport specifice unei statiuni montante: telegondola, telecabina etc.

Pentru cetatenii Moldovei este nevoie de viza, care se obtine timp de 5 zile lucratoare la Ambasada Frantei din Chisinau. Pretul pentru o calatorie de vis in Chamonix este de aproximativ 700 EURO/ pers.

Puteti calatori in Chamonix si vara, frumusetea ramine neschimbata, doar ca nu puteti face schi si nici sa faceti o plimbare cu sania  condusa de 3 Husky, ciinii  primitori si pufosi. Din bucate trebuie sa gustati neaparat stridii coapte si fondue din brinza. 



Aveti sansa sa luati cina pe terasele localurilor cu vedere la cele mai frumoase piste de schi. Spa, relaxare, mincare delicioasa, focul din semineu va vor reda o atmosfera de sarbatoare si rasfat. Romantismul va pluti prin Chamonix daca veti fi voi acolo!


Fiti fericiti!






No comments:

Post a Comment