Tuesday, April 5, 2011

Esti domnisoara de onoare?

Domnisoarele de onoare sunt cele ce stau in spatele tau atit in timpul nuntii cit si in viata de zi cu zi, sunt cele mai bune prietene, sunt surori sau verisoare, sunt parti ale sufletului tau si oameni dragi tie. Alegerea domnisoarelor de onoare nu este una simpla, caci pe linga faptul ca trebuie sa iti fie apropiate, mai trebuie sa fie foarte descurcarete, responsabile si cu un simt organizatoric ridicat. De ce? Pentru ca lor li se incuviinteaza culisele de care depind mai departe scenele nuntii.


Partea 1
Daca esti tu aleasa:


Ai fost de curind instiintata ca vei fi domnisoara de onoare. Este o responsabilitate mare, insa e o experienta atit de placuta si deosebita pe care  nu o vei mai avea in alte circumstante. Atunci cind accepti trebuie sa fii constienta de faptul ca asta va deveni o activitate extra programului tau, iti va consuma efort fizic, mental si mult timp.  Va trebui sa organizezi petrecerea burlacitelor, te vei simti uneori stresata, insa placerea de a o vedea pe prietena ta in rolul de mireasa, de  a face parte din fiece moment organizatoric  iti va alunga toate ingrijorarile si tristetile.



Inainte de nunta :
- Ajuta mireasa in momentele organizatorice, in planul si ideea nuntii. Ai grija sa nu faci exces de pareri proprii, dar nici nu parea indiferenta.
- Ajuta mireasa la alegerea rochiei, mergi cu ea la probe, in saloane, faceti poze si zimbiti. Asta o va incuraja foarte mult, faptul ca si voi sunteti fericite alaturi de ea.
- Daca vor fi decoratiuni handmade, da o mina de ajutor. Puteti face o coconada in tot sensul cuvintului, totodata creind impreuna lucruri frumoase pentru nunta.
- Organizeaza o petrecere a burlacitelor. Tu stii mai bine ce isi doreste sau inventeaza ceva ce crezi ca ar surprinde-o placut.
- Asuma-ti costurile rochiei. Renunta doar daca se insista.
- Pregatiti un cadou de grup pentru mireasa


In timpul ceremoniei religioase si la Oficul Starii Civile
- Aveti grija de rochia miresei. Aranjati trena si ridicati-o de cite ori este nevoie. 
- Tineti buchetul miresei . Este foarte incomod sa stai cu buchetul in mina in timpul slujbei, asa ca luati-l din start.
- Fiti mereu prin preajma miresei.
- Zimbiti, fotograful e si pe urmele voastre.


In timpul petrecerii:
- Aveti grija ca toate marturiile, cardurile de masa sau plicurile pentru bani sa fie aranjate conform planului.
- Verificati toate detaliile decorului si deservirii inainte ca sa apara oaspetii.
- Dansati mult, dansati cu toata lumea , chiuiti si fiti energice.
- Ajuta la stringerea cadourilor si a florilor.
- Daca e cazul, dansati voalul miresei si prindeti neaparat buchetul.


Checklist pentru domnisoarele de onoare:
- Odihneste-te, maninca bine si relaxeaza-te la maximum inaintea nuntii.
- Incalta pantofi glamourosi dar comozi, trebuie sa rezisti mai mult de 12 ore in picioare.
- Fii eleganta, zimbareata si punctuala.




Fiti fericite!

No comments:

Post a Comment