Thursday, April 21, 2011

Nunta in stil Guinness World

Citi dintre noi sunt gata sa faca din propria nunta un Record Mondial? Cei mai multi invitati, cea mai lunga trena a rochiei sau cel mai numeros buchet de trandafiri suna cam extravagant? Sunt insa si multi curajosi, fie ca prin simboluri traditionale, prin extravaganta sau proeminenta totusi au reusit sa atinga un record. Am selectat 13 Recorduri Mondiale in materie de nunti, o sursa buna pentru inspiratie!



1. Cea mai mare torta a miresei
Torta miresei devenita deja un simbol al nuntilor si o mindrie al cofetarilor trebuie sa fie perfecta si sa fie degustata de catre fiecare invitat. Cea mai mare torta a miresei cintareste 6832.73 kg , 7 niveluri  si  aproximativ 6 metri inaltime . A fost facuta special pentru cel mai mare Showroom de nunta, organizat in februarie 2004 in hotelul Mohegan Sun. A fost facut din 4545.5 kg blaturi pentru torta si 2186.4 kg icing iar 59.000  de oameni au putut savura din desert.

2. Cea mai mare audienta TV a unei nunti.
 Este vorba de Nunta Printului Charles si Lady Di din anul 1981care a fost urmarita de peste 750 milioane oameni din 74 de tari.
Expertii spun ca recordul va fi intrecut anul acesta, chiar de catre mebrii aceleasi familii.


3. Cele mai multe reinoiri ale casatoriei.
In 2010 cuplul  Lauren Lubeck Blair si David E. Hough Blair (SUA) si-au spus "DA" pentru a 99-a oara. Ei s-au recasatorit de 99 de ori! 


4. Cel mai mare buchet de mireasa
60 de metri are cel mai mare buchet de mireasa.  El contine peste 1500 de flori, alcatuit din trandafiri, garoafe si flori de cimp. Oare cine a prins acest buchet de mireasa?

5.  Cea mai celebra nunta
Este nunta cea mai cautata pe internet si cea mai populara printre tabloide si reviste. Este nunta lui  Khloe Kardashian si Lamar Odom . Nunta ce a avut loc in 2009, conform Google a fost cea mai cautata pe paginile de internet si cea mai discutata printre oameni. Pina cind este considerata cea mai celebra nunta.

6. Cele mai multe domnisoare de onoare
Pentru multe din noi, 79 de domnisoare de onoare ar putea crea incomoditati, insa cind ele au virste cuprinse intre 1-79 ani totul decurge ca la carte. In 2003, in Canada, Christa Rasanayagam si Arulanantham Suresh Joachim s-au descurcat de minune cu atitea domnisoare in jur.


7. Cei mai multi cavaleri de onoare
Poate nu e asa de extremal insa e foarte impresionant. 47 de cavaleri  cu virste cuprinse intre 2 si 63 ani au avut onoarea de a participa la nunta lui Christa Rasanayagam. Au avut o nunta cu 2 recorduri mondiale, bravo lor!


8.  Cea mai mare nunta de câini
Chiar daca nuntile par doar pentru oameni, si animalutele au parte de asa sarbatoare. Cea mai mare "nunta" a catelusilor  a avut loc in SUA, in 2007 unde au participat 178 de perechi de catelusi. Sa fie fericiti!



9. Cea mai batrina domnisoara de onoare
Traditia spune ca domnisoarele de onoare nu trebuie sa fie casatorite, insa virsta nu conteaza. Probabil ca nici virsta de 105 ani nu va șoca pe nimeni, pentru ca atitia ani avea Edith Gulliford la nunta la care a fost domnisoara de onoare. Marea Britanie, 2007
Se spune ca ea a participat si la petrecerea burlacitelor. Interesant! 




10.  Cea mai scumpa bucata de tort.
Ce ai face cu o bucata de tort care costa nu mai mult, nici mai putin decit 29900 $ si are peste 61 de ani? E o intrebare delicata. Aceasta bucata este din torta  Ducelui si Ducesei Windsor, nunta carora a avut loc in 1937. Nici pina acum nu s-a aflat in ce stare a fost pastrata bucata de tort, uscata sau inghetata.



11. Cel mai lung voal de mireasa
Nu imi imaginez ce petrecere a avut Sandra Mechleb cu un voal de 3357.981 m, adika 3 km si ceva, in schimb imi imaginez cit de impresionant a fost. In 2009 Sandra a batut Recordul atit pentru Libia, acolo unde si-a serbat nunta cit si pentru intreaga lume. 


12.  Cea mai numeroasa nunta subacvatica
In 2010 Francesca Colombi si Giampiero Giannoccaro si-au unit destinele intr-un loc deosebit si romantic, sub apa. Alaturi de 261 diveri , cuplul au spus " DA" linga o plaja din Italia.


13. Cea mai stralucitoare rochie de mireasa
  Cit de multe cristale trebuie sa fie  pe o rochie de mireasa ? 43,008 de cristale spune designerul Cosmina Englizian, care a atins recordul datorita acestei minunate si stralucitare rochii.
1.   Rochia a fost prezentata la un eveniment organizat de catre E-Mariage in Romania la 24 martie 2010.

Tu ce record esti gata sa intreci? 
Fiti fericite!

No comments:

Post a Comment