Tuesday, December 21, 2010

Luna de miere si... zapada.

Fie ca ati facut nunta in noiembrie, august sau ianuarie vacanta la munte ramine a fi foarte romantica. Zapada din inima muntilor, gerul, semineul din cabana si vinul fiert sunt doar citeva accesorii deosebite ale unei "luni de sau cu  miere". Tara muzicii lui Mozart si Strauss, a valsurilor celebre, a castelelor cu istorie misterioasa, a statiunilor de schi cu partii faimoase, a Imperiului Hasaburgic, a lacurilor alpineAustria este o destinatie cu rezonante romantice imperiale si o destinatie perfecta pentru Luna de miere.

Austria face din iarna o poveste. De accea am ales destinatia perfecta pentru ski, bulgareala si pentru ca este plina de locuri romantice. Austria este situata in centrul Europei si este o tara cu peisaje impresionante: incepand cu muntii Alpi, cu dealurile acoperite de vita de vie si terminand cu lacurile. Orasele au si ele un farmec special, de la grandioasele Viena si Salzburg, centre culturale, la micutele sate de munte.
Austria este faimoasa pentru cultura, muzica, arta, dar si pentru multiplele posibilitati pe care le ofera turistilor dornici sa practice sporturile preferate: schi, rafting, parapanta etc. La toate acestea, se adauga excelenta bucatarie si vinurile fine.

Mecca schiorilor si snowboarderilor isi asteapta turistii in fiecare iarna cu bratele deschise. Partii intinse si excelent preparate, instalatii de cablu ultramoderne, baruri Apres Schi cu o atmosfera ce te furnica pana in strafundul inimii, sunt doar cateva din zecile de motive pentru care Austria este destinatia preferata a schiorilor.
Sa nu uitam de regiunile cum ar fi Gasteinertal si Otztal unde gasim o imbinare unica in Europa si anume – puterea inaltimilor intr-o armonie perfecta cu forta adancurilor – zapada garantata si bai termale. Cine nu a experimentat senazatia unei bai fierbinti tamaduitore dupa o lunga zi de schi si frig pierde una dintre cele mai relaxante si linistitoare sentimente. Aceste centre wellnes va ofera o multitudine de tipuri de saune, bai de aburi, sali de relaxare, tratamente cosmetice, masaje. Toata lumea are de castigat atat cei mari cat si cei mici , atat cei experimentati cat si cei incepatorii, ata iarna cat si vara. Scolile de schi si de snowboard ofera cursuri variate la preturi rezonabile , iar profesorii sunt tineri , comunicativi si nu in ultimul rand adevarati profesionisti
Clima: temperat – continentala, cu ierni friguroase si multa zapada.Verile sunt calduroase. Ploua rar.
Capitala: Viena
Populatie: 8.174.762 locuitori
Moneda: Euro
Limba: germana
Ora: GMT+1
Electricitate: 220V.


Cele mai romantice locuri de schiat ale Austriei sunt:



1. SEEFELD
2. INNSBRUCK
3. ISCHGL
4. BAD KLEINKIRCHHEIM
5. MÖLLTAL
6. VILLACH
7. SALZBURGERLAND
8. ST JOHANN IN TIROL
9. ZILLERTAL
10. ARLBERG


Pentru a calatori in Austria, avem nevoie de vize pe care le obtinem timp de max. 20 de zile. Pretul la agentiile turistice incepe de la 250 EUR pina la 1500 EUR.



 Zapada, distractie, relaxare, revigorare, momente de neuitat impreuna cu proaspatul sot: cu siguranta, Austria!

No comments:

Post a Comment