Tuesday, June 7, 2011

Pe cine sa inviti la nunta?

O nunta poate fi oricum...vesela, interesanta, deosebita, numai nu solitara. Nunta este un eveniment ce inseamna mai mult decit o petrecere pe cinste, este ocazia la  care cei mai apropiati oameni, cei mai scumpi prieteni si colegi asista si se bucura de impartasirea fericirii voastre. Pentru mine, nunta este in primul rind un eveniment ce trebuie trait alaturi de cei mai apropiati sufletului , iar in zilele noastre, cind lumea este atit de imprastiata, este si un motiv de intilnire cu oamenii la care tii. Lista de invitati nu este un lucru asa usor cum pare...

Lungimea listei de oaspeti depinde in mare masura de bugetul alocat si de dimensiunea spatiului  in care se va desfasura petrecerea. Deseori vrei sa inviti toate rudele, inclusiv cele foarte indepartate, colegii de serviciu sau intregul oras, dar trebuie sa tii cont de faptul ca numarul de invitati influenteaza costurile mai mult decit altceva.



Pe cine sa inviti? Pentru inceput, alcatuieste o lista cu toti oamenii care ti-ar placea sa-i inviti la nunta voastra, oamenii pe care vrei cu adevarat sa-i vezi alaturi de tine in acea zi. Dupa care impartiti lista in 2, oamenii care neaparat trebuie sa vina si cei la care puteti renunta.
Dupa asta, faceti o intilnire cu toate partile implicate, mirii si parintii lor, la care fiecare sa-si prezinte lista cu potentiali invitati.


Combinati listele, insa aveti grija ca sa nu puneti aceleasi persoane de mai multe ori. Desigur ca lista va iesi mult mai lunga decit v-ati imaginat, insa nu este un motiv de alarmare.
Analizati cu atentie listele si vedeti cine poate fi scos din lista, sau alegeti alt truc, imagineaza-ti cadrul ca dupa nunta te intilnesti cu acele persoane, cum te vei simti ca nu i-ai invitat la nunta? ai senzatia ca iti va fi rusine si te vei simti incomod sau te vei simti usurata si fara nici o obligatie. Ia o decezie in functie de aceasta reactie.


S-ar putea sa discutati si despre persoanele ce nu ti le doresti la nunta, rude foarte indepartate, fosti prieteni sau persoane ce stii cu siguranta ca au un comportament inadecvat la asa gen de evenimente. Atunci ramii ferma pe pozitii, este sarbatoarea voastra si nimeni nu are dreptul sa o strice.
Uneori insa e bine sa tineti cont si de faptul ca cineva s-ar putea simti exclus pe nedrept pentru faptul ca nu l-ai invitat.
Insa intr-un final tineti cont de propriile dorinte, nu de traditie sau obligatie. Daca ar fi sa alegeti intre prieteni foarte buni sau rude indepartate, alegeti oamenii pe care vreti cu adevarat sa ii vedeti alaturi de voi.


Unul din lucrurile care fac din nunta un eveniment special este sentimentul de a fi inconjurata de oamenii la care tii. Nu-ti umple incaperea cu niste straini doar din obligatie!

Fiti fericiti!

No comments:

Post a Comment