Friday, March 4, 2011

Torta miresei - accesoriu sau desert?

Torta miresei. Apreciez mult tortele cu gust delicios dar si cu gust de fashion in ele. Astazi torta miresei nu mai este desertul, ci un obiect de arta, un accesoriu nelipsit de la orice nunta. 
Gospodina buna se vede dupa torta aleasa. La noi mai exista obiceiul ca nasa sa fie cea care cumpara sau comanda acest accesoriu dulce, insa oare nu e timpul sa le facem nasilor pregatirile mai usoare, alegind si achitind noi, viitorii miri desertul? De ce sa nu facem si pentru nasi o surpriza prin torta?







Sunt de parerea ca totusi am putea simplifica traditia, dar asta e doar o parere. Iar in cazul in care nasele insista totusi sa o cumpere, mergeti impreuna si alegeti . Totusi ea are mai multa experienta :)


Sunt atit de diferite, colorate, florate pline de arome si forme, insa torta trebuie sa corespunda totalmente gusturilor, stilului si tematicii nuntii.
Torta de nunta este decorata cu ajutorul icing-ului, florilor, accesoriilor si chiar stativului. Ideea tortei trebuie sa corespunda tematicii, iar daca folositi flori pentru decor, trebuie sa fie inspirata din intregul aranjament floral al nuntii. 


Am mai mentionat ca se recomanda 100 gr/pers. deci greutatea desrtului trebuie sa fie in dependenta de numarul de invitati. Preturile incep de la 85 de lei per kg si finiseaza cu 250 lei per kg. In dependenta de patiseria unde o comandati se achita surplus pentru stativ si livrare, iar aici atentie, nu toate patiseriile au la dispozitie livrarea, de accea e bine sa va asigurati si cu transportator foarte bun. Torta ramine a fi foarte finuta si vulnerabila.


Comanda tortei se face cu maximum 1 luna inainte, dar aici depinde si de sezon, daca este august sau septembrie trebuie sa va grabiti, daca faceti nunta intr-o perioada nu atit de solicitata atunci comanda poate fi facuta cu 2 saptamini inainte. 


Este bine sa mergeti cu o fotografie a tortei ce o doriti, in cazul cind v-ati hotarit. Deoarce fiece detaliu conteaza, iar cofetarii nu au de facut  o singura torta pe zi. Ca sa fiti siguri de rezultatul final, discutati fiece amanunt.



Daca alegeti pentru decor florile vii, anuntati din start culoarea sau chiar denumirea, sau optati ca florista sa va faca un mic aranjament. Important ca florile sa fie proaspete si adecvate.


Detaliile.
Sincer, cred ca in 2011 trebuie sa depasim tortele pline de flori de unt colorat cu sfecla rosie si margelute care crisnesc prin dinti. Sa trecem la torte usoare , finute si calitative. Sa ne readucem aminte ca anume calitatea costa si ca vrem cu totii sa fim sanatosi.


Importanta tortei este de a va crea un final de sarbatoare la nunta. De a va indulci inceputul de cale, de accea trebuie sa ii acordam o atentie desoebita pentru ca de noi depinde si indulciarea oaspetilor nostri.
Fiti fericite!

 p.s. Figurina de pe torta. Este un detaliu despre care voi vorbi intr-un alt articol.

No comments:

Post a Comment