Thursday, March 24, 2011

Dejun regal

Principesa Margareta a României a adunat intr-un volum retete oferite de casele regale ale lumii. Am selectat o reteta, care se spune ca se serveste la dejun, mie insa imi pare ca poate fi servita atit la o masa de sarbatoare cit si la o cina romantica. Voi apreciati:



Sos de mango si rodii cu somon la cuptor

Ingrediente pentru sos:

1 mango curatat, taiat cubulete
25 g seminte de rodie
coada unui fir de ceapa verde
1 lingura de coacaze uscate sau stafide
2 linguri de coriandru macinat
1 lingura de zeama de lamiie verde (lime)
1 lingurita de ardei iuti tocati
1 catel de usturoi
sare; piper

Somonul:

4 bucati file somon
8 felii de lamiie verde (lime)
4 lingurite de ulei
2 lingurite coriandru
2 linguri zeama de lamiie
2 catei de usturoi
4 foi de salata verde
sare ; piper.

Prepararea:

Amesteca semintele de rodie, cubuletele de mango, ceapa verde taiata si cocazele sau stafidele. Combina zeama de lamiie verde, coriandrul, ardeii iuti, catelul de usuroi pisat, sarea si piperul. Adauga peste compozitia cu mango si amesteca incet, pune sare si piper dupa gust. Sosul se tine o zi intr-un vas de sticla, acoperit, in frigider. Pentru somon, preincalzeste cuptorul la 260 grade  Celsius. Amesteca zeama de lamiie, coriandrul, cateii de usturoi pisati, sarea si piperul. Ia cite o lingurita de amestec si unge fiecare felie de somon. Scoate tava din cuptor si pune pe ea  folie  de alumniu , apoi aseaza somonul cu partea cu piele in jos. Coace la 260 °C, 11- 13 minute. Lasa sosul de mango sa ajunga la temperatura camerei, pune cite o frunza de salata pe farfurie, adauga sosul pe frunza si alaturi cite o bucata de somon. Orneaza cu felii de lamiie verde.
Pofta mare!


Sursa: Cartea Principesa Margareta a României : Carte regala de bucate.


No comments:

Post a Comment