Sunday, January 30, 2011

Little white dress

Suntem in cautare de timp, timp pretios si idei de aur. Din pacate zilele, in special ziua nuntii nu are mai mult de 24 de ore, de aceea, atita timp cit avem o multitudine de obiceiuri frumoase  ce merita a fi urmate, este bine sa divizam ziua petrecerii si cea a cununiei religioase, sau ziua casatoriei civile de cea a fotosesiunii de nunta. Cum impartiti activitatile e alegerea voastra, una e important, ca fiece zi sa fie intr-un ritm de veselie, fericire si iubire + stil, eleganta si tematica!





Combinatia perfecta!

Fiind ultima zi din saptamina violetului, am hotarit sa afisez citeva din combinatiile superbe de violet +.
Le-am ales pe cele mai neobisnuite si mai frumoase pentru ochi si suflet!


Portocaliu + Violet 
Pentru mireasa indrazneata si vesela.

Saturday, January 29, 2011

Fashion Fat- Frumos

Nu o data am avut marea suprindere ca lucrul din vitrina, care imi place atit de mult si care imi pare perfect croit, atunci cind il masor sa nu imi stea deloc bine. Asa e si in cazul barbatilor. Sunt si ei niste "fashion victims" doar ca mai rationali, cind vine vorba de shopping.
Un costum trebuie sa stea perfect, trebuie sa fie croit bine si sa fie dintr-o tesatura calitativa. Fiece statura isi are modelul potrivit, este bine sa tinem cont de ea, astfel, noi viitoarele sotii sa putem indruma barbatii spre o alegere corecta. 
Ce model este potrivit pentru un barbat inal si slab? Ce costum alege mirele scund? Si citi nasturi se inchid la sacou... in articolul ce urmeaza.



Pantofi regali

Daca tot am vorbit saptamina asta despre culoarea regilor, am hotarit sa aduc exemple de pantofii violeti, care dupa parerea mea sunt atit de compatibili cu rochia alba sau ivory de mireasa incit, alta combinatie imaginatia mea nu-si mai permite a inainta. Pantofii violeti sunt, dupa parerea mea, pantofii excelenti pentru o mireasa moderna si sofisticata.



Thursday, January 27, 2011

Gusta-le!

Astazi am gatit ciuperci umplute cu carne la cuptor. Fiind o ocazie mai speciala, ziua surorii dragi am hotarit sa perpar o mincare usurica, pentru fete cu talie de viespe. Delicioase, usor de preparat si foarte aspectuase, ciupercile umplute sunt aperitivul perfect pentru masa de sarbatoare.

Raspunsul sau impacaciunea

Raspunsul sau impacaciunea, cum se mai spune si in alte parti, vine din traditiile moldovenesti, deoarece logodna nu insemna ca nunta e hotarita definitiv, parintii mirilor mai organizau o intilnire intre ei.

Wednesday, January 26, 2011

Love story!

Este la moda si gata!  A aparut probabil vre-o 5 ani in urma pe tarimurile moldave, a devenit un "must" pentru fiece nunta. Ce este un Love Story? Daca am traduce direct din limba lui Shakespeare expresia ar fi  "poveste de dragoste". Adevar sa fie, insa aceasta poveste este transpusa prin diferite idei , care de care mai trasnite, mai siropoase si mai romantice.
Love Story din ziua de azi reprezinta un filmulet despre cuplul proaspat casatorit, un mesaj catre oaspetii de la petrecere, o fila de amintire pentru fiecare.


Tuesday, January 25, 2011

Violet - romantism si delicatete!

Sunt intr-o situatie mai dificila. Am de ales culorile sau paleta de culori ale nuntii. Stiu ce veti zice, ca voi fi mireasa in roz...insa iubesc atit de mult si celelalte nuante, incit mi-e foarte greu sa ma decid. Fiece culoare are o energie aparte, o semnificatie si desigur transmite un mesaj anumit. Nu imi este usor sa iau decizia finala, pentru ca de culoarea aleasa trebuie sa depinda floristica, invitatiile, marturiile, costumul si cravata mirelui, decorul...aproape intreaga nunta! Am incercat sa analizez fiecare culoare si nuanta in parte, ca sa vad ce ma reprezinta cel mai bine si cum voi putea sa le combin armonios.



Monday, January 24, 2011

Jartiera - catch it, if you can!

Jartiera miresei reprezinta nu doar un accesoriu al ei ci si o parte importanta a intregii nunti. Daca te-ai hotarit sa porti acel "something blue" anume prin jartiera sau ai ales o alta culoare care-ti va purta noroc, jartiera mai este si un trofeu al mirelui. Lasa-l sa "lupte" pentru ea. Pe linga faptul ca aruncatul jartierei face parte deja si din traditiile noastre, acest moment va stirni haz si veselie invitatilor. Jartiera miresei are o semnificatie istorica, pe alocuri si mistica.



Costumul mirelui- Parerea lui? Parerea ta?

Sunt sigura ca si voi, viitoarelor miresici sunteti trecute prin aceasta problema... mai bine zis  dilema. Costumul lui!
Desigur nu trebuie sa uitam de mire, oricit de mult nu s-ar pune accentul pe mireasa si look-ul ei, mirele ramine si el la fel de important. Daca nu ar fi el, acest eveniment nu ar avea loc, trebuie sa arate impecabil, insa trebuie sa corespunda gusturilor si cerintelor tale! Aici apare si dilema, care deseori se rezolva printr-un comun acord si un sarut fierbinte printre sutele de costume masurate.

Sunday, January 23, 2011

Aranjamentele florale - Ce? Unde? Cum?

Este adevarat ca sunt o multime de factori cheie pentru a organiza o nunta perfecta, florile ocupindu-si rolul binemeritat, si anume acel de infrumusetare si amenajare armonioasa a detaliilor. Florile nu mai sunt folosite doar in buchetul miresei si in butoniera mirelui, ele sunt o sursa majora de materie prima pentru decorul salii, a bisericii, ograzii si accesoriilor ca pernuta pentru inele, accesorii pentru par si machiaj. De accea e foarte bine sa alegem florile nuntii cu ajutorul unui florist cu experienta, un florist profesionist si plin de idei. Florile deseori se aleg dupa preferintele mirilor, insa mai sunt si alte criterii cum ar fi bugetul alocat aranjamentelor, tematica nuntii si culorile folosite dar si cit sunt de rezistente si comode florile ce se cer a fi folosite.




Saturday, January 22, 2011

10 must have pentru mirii din 2011

Fiece pas care il organizam pentru nunta noastra, fiece detaliu si accesoriu il potrivim conform tendintelor noului an. Orice informatie in materie de trenduri este pretioasa, in special pentru noi miresele care vizualizam atit de clar si colorat intregul eveniment.
Specialistii spun ca 2011 este anul nuntilor sofisticate, pline de elemente vintage si accesorii deosebite.


Friday, January 21, 2011

Culorile lui 2011

Astazi am vazut prima mireasa din 2011, mireasa de iarna, mireasa - craiasa. Avea un buchet atit de galben si de frumos incit am stat 10 minute uitind-ma la ea, mireasa si buchetul ei extraordinar de viu... pe asa timp gri.
Unul din motivele cele mai principale ce ma bucura ca sunt mireasa lui 2011 este faptul ca anume acest an, are in trend o paleta de culori nemaipomenit de frumoase si deosebite. Paleta de culori folosite in orice detaliu de nunta este foarte variata, incepind cu albul antic si gri vinatge inaintind spre culori pastelate, bogate si pretentioase.
A alege culorile si tematica nuntii poate lua luni de analiza si cercetare si un efort mare din partea mirilor. In special a miresei, care deseori este cel mai important designer al intregului eveniment. Intrebarea a fost si este care culoare sau paleta de culori este cea mai potrivita? Ce este in voga si ce ramine in urma? Cum sa le combinam si imbinam in toate detaliile nuntii?



Thursday, January 20, 2011

Cum alegem localul pentru petrecere?

Dupa ce am primit inelul stralucitor, am sarbatorit logodna cu mare fast sau in frumoasa intimitate  e timpul sa ne apucam de treaba. Timpul trece atit de repede, pregatirile sunt inflacarate de accea recomand ca imediat dupa logodna sa alegeti localul unde veti serba marele eveniment.
Fiind cetateana unui stat chefuitor, iubitor de nunti sofisticate si deosebite, alegerea unei sali corespunzatoare nu este cea mai simpla activitate. In general , localul trebuie ales cu 1,5 - 1 an inaintea nuntii. Asta in cazul in care ai o data exacta pentru care vrei sa il programezi. Pentru ca daca intirzii macar o zi, cazul meu, poti ramine si fara data si fara local.
Din experienta pot spune ca localul unde veti sarbatori trebuie sa il analizezi din toate punctele de vedere, sa urmaresti toate detaliile foarte minutios si desigur sa tii cont de anumite lucruri.



Tu, iarba, tot ai mama?

Tu, floare, tot ai mama?

De ai, de buna seama:

Atunci cand infloresti,
De ea iti amintesti.

...si totusi mamele sunt fiinte ce nu pot fi inlocuite cu nimeni. Sunt suflete si inimi de o dimensiune extraordinara, pentru ca in sufletul ei incap tot felul de emotii si sentimente. Mamele sunt oamenii care merita cite un Oscar pentru cel mai bun rol principal din filmul vietii, cite un Premiu Nobel pentru fiece gest si intentie , sunt fiintele care merita cele mai multe plecaciuni si dragoste.

Wednesday, January 19, 2011

China - minunea asiatica

Eu probabil nu voi reusi niciodata sa invat a minca cu betigasele lor. Nici orezul si nici taiteii. Pentru asta  am ales China, ca fiind o tara extraordinar de variata, deosebita si plina de mister si traditii. Iar acolo unde e frumos e si romantic.
China este a treia tara ca marime din lume, dupa Canada si Rusia. Aceasta e situata in partea de est a Asiei, fiind marginita la est de Oceanul Pacific. Beijing, este capitala Chinei si cel mai important centru comercial, cultural, politic si educational. Desi este unul dintre orasele antice ale Chinei, in prezent se afla in topul celor mai dezvoltate orase din lume, cu numeroase cladiri zgarie-nori si cu centre comerciale imense si aglomerate. Centrul orasului e dominat de acoperisurile galbene ale Orasului Interzis, cel mai bine pastrat palat imperial.






Logodna - un inceput de cale

Logodna este un inceput frumos al oricarui cuplu, o amintire romantica si un pas foarte important. Important pentru ca alegi sa faci ceva ce iti va schimba viata, romantic pentru ca te vei simti magulita si plina de admiratie pentru ca vei fi mireasa si frumos pentru ca logodna include in sine mai multe ritualuri si obiceiuri deosebite.

Cuvintul logodna vine din ebraicul "aras" si inseamna angajament sa te casatoresti, sau a te lega cu promisiunea sa te casatoresti cu cineva. De fapt, in limba Engleza, chiar asa si se numeste logodna „engagement”, adica angajament. 

Tuesday, January 18, 2011

Verighetele- simbol al unirii

Cu totii in viata ajungem sa le purtam, fie mai devreme fie mai tirziu, verightele vor straluci zi de zi pe degetul inelar al nostru. Simbol al iubirii si al "apartenentei" verighetele duc peste ani emotia unui inceput, pastreaza in tacere taina fericirii si fascinatia dragostei.  Inelele de casatorie reprezinta o achizitie foarte importanta facuta in viata, de aceea trebuie sa le alegeti foarte minutios, sa va faceti timp pentru a citi sau a va informa despre metalele, pietrele si desigur formele ce pot fi alese.
In mod traditional, verighetele sunt din aur, si trebuie alese cu o foarte mare atentie si precizie calitatea trebuie sa fie una foarte buna pentru a rezista in timp.

Monday, January 17, 2011

Citeste-ma daca poti!

Sunt o cititoare inflacarata! Citesc orice, deseori citesc pentru suflet si creier si recunosc ca sunt victima revistelor colorate, pline de publicitate si teme piperate. Ma uit mereu in vitrina chiosciurilor de ziare, (oribil amenajate, dupa parerea mea) dupa o revista mai deocheata, mai siropoasa si desigur cu un cadou in ea! Cu prietena mea alergam dupa reviste cu cadouri si deseori nimeream unul destul de bun!
Acum, in febra pregatirilor am inceput sa ma informez si din revistele noastre autohtone specializate in tematica nuntilor. OMG!


Sunday, January 16, 2011

7 pasi pentru un DA

Tare mi-i interesant ce este in capul unui barbat cind ii vine ideea sa o ceara pe iubita lui in casatorie. Cum ii vin ideile? Cum reuseste sa le puna la punct  pe toate? Cum alege inelul? De unde toate astea in capul lui atit de calculat si de neatent la detalii?

Despre buchetul miresei

Am incercat sa numar cite buchete de mireasa am prins eu la viata mea...  si vreau sa spun ca fiecare buchet a insemnat emotie, fericire dar si simt critic. Analizam minutios detaliile, sa stiu ce sa omit dar si ce sa copii pentru nunta mea.

Pe linga faptul ca fiece fata nemaritata asteapta momentul de aruncare a buchetului  cu sufletul la gura, fiece fata nemaritata viseaza ca cea care il va prinde va fi propria-si persoana.

Friday, January 14, 2011

Pe tocuri! Fiti gata! Start!


   Pantofii detin un rol hotaritor in desfasurarea, mai bine zis buna desfasurare a nuntii tale. Asa ca astazi voi vorbi despre cit de comozi trebuie sa fie pantofii de mireasa. Spcialistii ne recomanda sa alegem pantofii dupa frumusete dar si dupa comoditate. Daca esti obisnuita sa porti doar incaltaminte cu talpa plata, nu incerca pentru nunta sa iti cumperi pantofi cu toc cui, evenimentul asta  nu e tocmai potrivit sa iti schimbi stilul. Opteaza pentru pantofii care iti vor da eleganta dar si siguranta ca nu te prabusesti sau mori de durere!

Thursday, January 13, 2011

"Multumim ca ati fost alaturi de noi"!

   Despre acele sweet nothings care infrumuseteaza nunta si care ii dau savoare, stil si personalitate!
Despre acele lucruri, care le-am imprumutat si noi de departe dar care ne fac viata si nunta mai frumoasa..., despre marturii!

Dor de dor!

Tu ai luat vreodata dejunul singura ? Cu gindul la el...?
Eu da. Astazi a fost o tentativa de a lua dejunul in oras, singura. Am atras atentia ca la noi lumea nu prea ia masa de dimineata in oras. Cel putin nu in siguratate.  Fie ca e prea scump, fie ca toti lucreaza de cu zor, unii poate inca stau cuibariti in pat la ora 10 dimineata, altii poate zamislesc un bebe, unii stau in bancile scolii, altii masoara rochii de mirese, insa pentru toata lumea dejunul e un deliciu ce trebuie servit impreuna cu cineva.




Savurind ceaiul meu iubit, negru cu bergamota, cu o sumedenie de hirtii si carti de vizita, reviste si articole,  mi-a cazut o lacrima exact peste rochia visurilor mele..., o lacrima de dor. Dor de tine...

Wednesday, January 12, 2011

Vrei sa fii "burlacitza" mea?

Party Party Party... Nu m-am putut abtine. Trebuia sa scriu si despre asta!
Da, este vorba de invitatiile la petrecerea burlacitelor! Pare un detaliu atit de neimportant, si stiu ce veti spune..., oricum le voi invita pe fete si asa..., oricum invitatia ramine aruncata undeva pe rafturi, oricum va servi drept semn de carte asa ca nu ii acordam atentie deosebita. Poate sunt eu, iubitoarea detaliilor..., dar cit de placut este sa le dai fetelor tale, viitoarele chefuitoare a petrecerii tale, cite o mica invitatie pentru marea petrecere. Fie ca le vei confectiona acasa sau ca le vei cumpara, invitatia pentru petrecerea burlacitelor este un must al unei adevarate Bride to be.

Tuesday, January 11, 2011

Paradisul pentru iubitorii de plaja si baruri - Filipine

7107 insule, plaje cu palmieri si produse de lux la preturi mici - toate intr-un loc minunat din Asia. Poate Filipine nu este pe gustul si buzunarul fiecaruia, insa cu desavirsire este locul unde pasiunea se va declansa peste voi.
Majoritatea locuitorilor traiesc pe 11 din aceste insule. Caldele ape tropicale, recifurile de corali cu uimitoarea viata subacvatica, peisajele marine si montane dramatice reprezinta garantia unei vacante de vis in acest adevarat colt de rai.

Obiceiuri de pina la nunta. Starostia.

In afara de formele traditionale ale starostiei, mai existau si alte mijloace de incheiere a casatoriei, generate de anumite circumstante. Cu toate ca se practicau foarte rar, ele, totusi au capatat forma anumitor ritualuri. Aceasta avea loc in cazuri exceptionale. Cind parintii flacaului sau ai fetei din oarecare considerente (de cele mai multe ori din cauza saraciei) nu-si dadeau consimtamintul la casatorie, acesta din urma recurgea la rapirea miresei.

Daca parintii flacaului refuzau sa accepte casatoria lui cu fata cu care el mult timp a prietenit, atunci se recurgea la obiceiul numit "pe cuptor"...

Monday, January 10, 2011

Florile lui 2011

Florile au fost intotdeauna un subiect delicat, cind se vorbea despre nunti. In occident ele mereu au fost in top, la  noi in schimb nu s-a pus un accent pronuntat asupra lor decit in ultimul deceniu. Pentru mine florile pe linga un aspect placut mai ofera si  simbolistica destul de importanta, pentru ca datorita floristilor ele capata suflet!


Daca alte detalii ale nuntii putem sa le schimbam an de an, florile ramin aceleasi mereu... si schimba insa coloristica aranjamentele si combinatiile!
Ultimile tendinte in materie de floristica pentru anul 2011!

Sunday, January 9, 2011

Yummmmmy!

  Nu stiu cum voi, dar eu dupa sarbatori (care de fapt inca nu s-au finisat) am adaugat 3 kg!
Ma uit in oglinda si vad in fiece strat de slaninuta: jambon, prajituri, salata Olivier, pirjoale si racituri.
Cind noi, molodvenii vom renunta la mesele copioase, nesanatoase si foarte obositoare pentru acele gospodine care le prepara?
Cind vom avea gustul si simtul mincarii sanatoase si deosebite la gust? Am fost in ospetie pe la 10 case, pe fiece masa fiind tot felul de carnuri, tot felul de salate pline de maioneza si 2 mandarine pe masa!




Love is...

   Ei pot defini dragostea asa cum vor..., pentru ca o traiesc din plin. O spun cu o siguranta 
de 100 % pentru ca am fost martora la un eveniment ce le-a unit destinele, la un eveniment ce poate cu usurinta fi numit Nunta Anului 2010! 
Dumitru & Nadia

Friday, January 7, 2011

Asta e rochia visurilor mele

  ... cu siguranta ca vei spune si tu asta in curind. Ieri a fost prima tentativa de a incerca o rochie de mireasa pe gustul si dorinta mea!
Emotii? Nici nu pot reda sentimentele de fericire dragoste, mindrie...


Eram plina de fluturi in stomac... fluturi adevarati... sunt emotii pe care nu le simti in nici o situatie din viata... ele nu pot fi retraite sub alt motiv.
Cu o experienta bogata in saloane de mariaj, am hotarit sa o iau pe o cale inversa..., sa merg undeva unde rochiile de mireasa se transforma din metri intregi de organza, tulle sau dantela in acele podoabe spre care rivnim atita.
Se spune ca rochia de mireasa trebuie sa stirneasca lacrimi chiar si celei mai de piatra inimi. Rochia nu merita aleasa la intimplare, nu merita economie de bani si cel mai important, o rochie de mireasa trebuie sa corespunda cu TINE!

Never say never!

Craciun fericit celor ce sarbatoresc Nasterea Domnului pe stil vechi! Aseara am avut un vis ciudat... am visat o sumedenie de pantofi colorati , noi si frumosi... si parca toti trebuiau sa fie incaltati la propria-mi nunta.




Wednesday, January 5, 2011

Republica Dominicana


Welcome to Paradise!

Torta miresei


  Traditia acestui deliciu culinar vine inca din Imperiul Roman, cind mirele rupea o bucata de turta deasupra capului miresei pentru a demonstra oaspetilor influenta si ca anume el este dominantul in casa. Culoarea tortei deseori era una deschisa pentru a simboliza puritatea, iar taierea tortei de catre miri impreuna semnifica prima actiune in proaspata familie. Prima torta sau mai bine zis prima forma moderna de torta a fost Croquembouche. Cofetarul francez fiind intr-o calatorie in Marea Britanie a vazut cum mirii gusta din doua turte asemanatoare, astfel revenind in Franta a hotarit sa uneasca aceste turte facind prima torta a mirilor.

...one of the real wedding...

    Despre o nunta care a impresionat printr-un stil clasic si prin simplitate, mirii Irina si Alexandru au radiat de fericire, au emanat atita dragoste si pasiune. Au jucat o nunta mare, frumoasa intr-o zi cu soare din octombrie.
Au fost atit de indragostiti atit de entuziasti, atit de plini de energie pe parcursul petrecerii incit au uimit toti invitatii.


Tuesday, January 4, 2011

Tendinte 2011


  Miresele din 2011 sunt rasfățatele anului. Vine o perioada in care poti folosi aproape orice ca decor, poti aborda stiluri originale si cel mai important vine o tendinta de romantism. Plin de romantism.
Am incercat sa adun toate sfaturile intr-un singur post, dar nu am reusit. Probabil pentru ca nuntile din 2011 se cer a fi atit de sofisticate si rafinate. Sincer, sunt fericita ca sunt mireasa 2011.

Sunday, January 2, 2011

Paharele mirilor

Poate multi dintre miri considera ca paharele sunt lucrul cel mai neimportant la masa de sarbatoare, eu zic insa ca trebuie de acordat o deosebita atentie. Una, ca din ele o seara intreaga servesti o gura de sampanie, doi e ca se vad in toate pozele si le vede fiecare cu cine ciocnesti... si daca nu se combina cu stilul nuntii tale atunci... ooopppss!



Cenusareasa

Eu protestez ! Sunt impotriva pantofilor banali si tipici, care par a fi de mireasa. Mireasa e finuta, e gingasa si e stilata, de accea si pantofii trebuie sa o caracterizeze suta la suta. Fie ca ai un piciorus de BARBIE, adica marimea 35, fie ca esti o Cenusareasa cu 38, pantofii trebuie sa fie spectaculosi. In cazul miresei, este asemeni lenjeriei... uneori se vede... uneori nu... insa mereu sunt cautati cu privirea.

Ce noapte minunata!

Bine v-am gasit in magicul 2011. Dragi miresici, viitoare mirese si actuale sotii...frumosi si chipesi miri , logodnici soti si tati, sa aveti parte de un an cu momente si realizari frumoase. Clipe memorabile ce va vor servi carte de amintiri peste ani. Fie ca romantismul si dragostea sa pluteasca in cerul roz sub care ne aflam.




Un 2011 Feeric!!!


P.S. Nunti multe. Foarte multe.Fiti fericiti!