Thursday, December 30, 2010

Happy New Year Together

Suntem in prag de Nou An, se apropie cu pasi grabiti anul care conform astrologilor si nu numai va fi  perfect pentru casatorii. Ai ceva timp la dispozitie ca sa iti dai seama ca de fapt in acea noapte feerica vrei ca EA sa spuna DA.

Tuesday, December 28, 2010

Petrecerea burlacitelor. Cu ce se maninca?

Chiar daca bunicile, matusile si mamele noastre nu au avut parte de asa petrecere cu o tematica aparte, noi miresele moderne tinem tot mai mult sa organizam un astfel de " dezmat".
Desigur petrecerea burlacitelor nu isi are originea din traditiile noastre romanesti, in schimb a devenit foarte populara in ultimul deceniu, cu cit mai originala, mai speciala, amuzanta si memorabila este petrecerea cu atit mai fericita este viitoarea mireasa.

Cererea in casatorie


Cererea in casatorie... in stilul bunicii.
Am vazut, am visat, am sperat de cind ma tin minte sa fiu ceruta in casatorie de catre barbatul perfect... intrebarea era cum? In ce mod trebuia sa ma ceara de nevasta ca sa faca pe placul familiei mele, prietenilor si desigur pe placul si dorinta mea?!
Am incercat sa redau obiceiuri  inca de pe vremea bunicilor noastre, care au ramas inca autentice si de altfel , foarte apreciate chiar si in ziua de azi.

Sunday, December 26, 2010

Eu sunt mireasa de iarna.

Ne-am obisnuit ca nuntile sa fie serbate toamna, caci atunci se string si se numara bobocii... uitam insa de alte anotimpuri in care frumusetea de afara nu este nicidecum mai prejos. De ce sa nu facem din fiecare anotimp un anotimp al nuntilor?

Friday, December 24, 2010

Pantofii de vineri

Unele din noi considera ca pantofii sunt un accesoriu absolut invizibil pe parcursul nuntii, unele din noi sunt innebunite dupa perechea cea mai extravaganta de pantofi, eu insa sunt adepta pantofilor deosebiti la nunta...chiar daca abia se zaresc de sub rochita. Pantofii = personalitatea miresei.

Tuesday, December 21, 2010

Despre SOACRE

   Despre cele ce au dat viata barbatilor nostri,despre cele ce la inceput par niste dulceturi si care mai apoi le numim “ SOACRE”
Soacra - poama acra, zgripturoaice,femei fara suflet..si inca cum nu au fost numite mamele lor,femei ce au purtat de grija celor ce azi le spunem cu mindrie barbatul meu.
De mica am visat sa am o soacra inspirata din filmele americane, cu ea sa fac shopping si tot ei sa ma destainui , sa imi fie ca o mama si cea mai buna prietena.Am spus clar si raspicat inca de pe atunci” eu voi avea o soacra model,una de nota zece ,dulce cum se mai spune”
…Si toate astea pina la prima experienta…cu “mama lui” . Atunci ti se pare ca trebuie sa fii perfecta,sa te comporti de parca ai fi de portelan,sa nu comiti greseli si desigur,sa dai impresia de alegerea cea mai potrivita a fiului ei...

Luna de miere si... zapada.

Fie ca ati facut nunta in noiembrie, august sau ianuarie vacanta la munte ramine a fi foarte romantica. Zapada din inima muntilor, gerul, semineul din cabana si vinul fiert sunt doar citeva accesorii deosebite ale unei "luni de sau cu  miere". Tara muzicii lui Mozart si Strauss, a valsurilor celebre, a castelelor cu istorie misterioasa, a statiunilor de schi cu partii faimoase, a Imperiului Hasaburgic, a lacurilor alpineAustria este o destinatie cu rezonante romantice imperiale si o destinatie perfecta pentru Luna de miere.